Romlott, rengetegszer használt zsírban sült rántott hús után mi bajom lehet?
Zsírt miért nem vettél? Ha már ragaszkodsz a zsírhoz, az olaj helyett.
Ezen kár spórolni. Csak mondom.
Anyám csinálta! Én csak azt éreztem, hogy valamiért fura. Zsír volt, nem olaj. Igazából disznóink vannak, adunk is el, azt eteti a disznókkal, ezen meg spórol. Azt mondta, nem vette észre, de pontosan tudta, mert csomószor újrahasználja. Ne fogyjon az olaj.
Direkt a húsért mentem be a Tescoba....
Nagyon rosszul vagyok. Többeteg sem eszem a csirkehúst olyan rossz volt. Ki tudja, hányszor sütött benne, 5 alkalmat bevallott.
Volt itthon olaj, mondta, hogy megsüti. Erre valami ronlott szart hasznosít újra, pontosan tudta, mi ez. Azért ragaszkodik a zsírhoz, mert disznókat tartanak.
Valami módszer, amitől jobb lehet?
Ha anyád ilyen szarokat főz, nem lesztek hosszú életűek.
Ha ezt túléled majd olvasgassál arról, hogy a használt égett zsír vagy olaj rákot okoz.
Nem túl szép halál.
...de spóroljatok csak.
Én hiába csinálok bármit is, full igénytelen. Már át is szűrte. A mosogató is full penész. Egyébként mindig azt mondja, hogy túl előkelő vagyok, meg majd rájövök. Hát nem tudom, én inkább elélek sima rizsen, vagy pár zsemlén, zöldségen, mint ilyet egyek. Nagyon rosszul vagyok. Több mázsa zsírunk van, meg olaj is van itt on, disznókkal eteti a zsírt, adunk el, erre ilyeneket csinál, mert spórolni kell. Bolond. Szűrögeti a büdös zsírt, hogy jó lesz újra még.... Megzavarodott, hogy spórolni kell, erre ez a nagy ötlete, de korábban is megetette a romlott kaját is...
Ilyen rossszat soha nem ettem... Tavaly volt, hogy Balatonnál ki tudja hány napos olajos lángost kaptam, egy hétig ment a hasam. Legközelebb megcsinálom magamnak, amúgy sem lehet bízni benne.
Ezen fogunk spórolni.
Valami ötlet a rosszullétre? Fel nem fogom, mire jó ez.
Azért nem mindegy, hogy többször használt olajról vagy zsírról beszélünk. A zsír sokkal jobban bírja a többszöri felhasználást, ha nincs megégetve, füstölésig hevítve. Sokkal tovább tárolható avasodás nélkül, mint az étolaj. Rántott dolgok sütése után le kell szűrni.
A cikkben is a növényi olajokban keletkező rákkeltő anyagokról volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!