Ez utalhat cukorbetegségre?
Annyi a lényeg, hogy ha nincs valamilyen húsos étel akkor nem tudok jól lakni. Mindegy micsoda (pörkölt, rántott hús, gyorsfagyasztott szirszar, stb) a lényeg, hogy legyen valamilyen húsos kaja különben éhenveszek.
Ma is krumplis tészta főtt, megettem 3 adagot, de úgy tudtam jól lakni vele, hogy felvágottat tettem bele.
Ez utalhat esetleg diabéteszre vagy bármilyen más betegségre?
Szerintem teljesen normális, hogy fehérjével könnyebben jól tudsz lakni, mint egy rakás (gyorsan felszívódó) szénhidráttal. De fehérje nem csak a húsban van. A tejtermékek, olajos magvak, hüvelyesek, tojás is elég sokat tartalmaznak és laktatóak. Ha megennél egy tányér lencse- vagy babfőzeléket főtt tojással, valószínűleg azzal is jól tudnál lakni. A zsír és a rostok is segítenek, hogy kisebb mennyiségű étellel is jóllakj.
A cukorbetegség vagy IR sem feltétlenül jár azzal, hogy valaki nem tud jóllakni csak szénhidráttal. Nálam az inzulinrezisztencia azt okozta, hogy egy sok szénhidrátot tartalmazó étkezés után 2 órával már éhes voltam, rosszabb esetben úgy leesett a vércukrom, hogy rosszul lettem, és ha nem ettem/ittam volna gyorsan valamit, akár el is ájultam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!