Mi a véleményed a szintetikus húsokról?
Kell ez nekünk?
Természetellenesnek tartod?
A tudomány vívmányának?
Vagy más?
> Kell ez nekünk?
Nyilván ez kereslet-kínálat, ár, fenntarthatóság és egyebek kérdése. Nekem maximum az a döntésem, hogy adott esetben mondjuk az olcsóbb szintetikus hús árát fizetem meg, vagy meg tudom/akarom fizetni az esetleges drágább természetes húst.
> Természetellenesnek tartod?
Mivel szintetikus – ember által létrehozott, a természetben önmagában nem megtalálható –, így definíció szerint nem természetes. De a babgulyás, meg a palacsinta sem azt, azok is szintetikus táplálékok, hiszen a természetben nem találhatóak meg, nem jönnek létre maguktól, hanem az ember „szintetizálja” össze a palacsinta esetén az őrölt búzaszemeket a tehéntejjel, meg tyúktojással.
Az, hogy valami természetes, az nem feltétlenül értékmérő. A penészes alma teljesen természetes, mégsem egészséges és nem is finom. A gyilkos galóca meg pláne. A palacsinta meg szintetikus, mégis finom. A D-vitamin kapszula is szintetikus, mégis egészséges.
> A tudomány vívmányának?
Nyilván nem az irodalom vívmánya. Nem is a politika, vagy a vallás vívmánya. Nyilván a tudomány vívmánya ez.
> Vagy más?
A kérdés az, hogy ez a szintetikus hús milyen. Finom-e? A tápanyag, ásványi anyag, vitamin tartalma olyan-e, mint a húsnak? Vannak-e esetleg egészségre káros hatásai?
Amennyiben normálisan csinálják, jobb minőségű, mint a természetes, és kevésbé fertőző.
Persze jó kérdés, hogy meddig ilyen. Nyilván be fog majd állni arra a leggyengébb minőségre, amit még éppen megvesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!