A dió levelét ehetem simán, úgy, hogy nem főzöm teába?
Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok; egyébként nem szándékom lelegelni a diófa leveleit -és ezáltal megkopasztani; csak gondoltam,hogy akkor megkóstolom. Gondolom amúgy, hogy jó nyersen is, hogy nem teába rakom, és utána kiveszem , és megiszom, hanem csak úgy megeszem, azt' kész. :)
Előre is köszönöm.
2020. aug. 27. 15:36
1/8 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy nem a legjobb, tehát én a helyedben nem enném
3/8 Ignis Subdialis válasza:
Fanyar, nem egy gasztronómiai élvezet és persze barnára fog.
4/8 anonim válasza:
Ne edd meg. Magas a csersavtartalma, és a bélflóráddal is kibabrálsz.
5/8 anonim válasza:
Vannak növények, amiket nem eszünk nyersen, pl. babfélék, padlizsán, hanem megfőzzük őket, hogy a bennük lévő antinutritív anyagok lebomoljanak, és könnyebben emészthetővé váljanak. Egyes növényekből pedig főzetet/teát készítünk, vagy az ételekbe belefőzzük őket, mert így (az előbbi okokon kívül) a bennük lévő hasznos vegyületeket kioldjuk, nem kell viszont megennünk az emészthetetlen rostokat. Ilyen pl. a babérlevél, a fekete tea, a kávé. Ha megeszed a nyers diólevelet, azon kívül, hogy nem lehet valami finom, elképzelhető, hogy lesz egy jó kis hasfájásod, hasmenésed, egyéb emésztési problémáid. Gondolom, nem véletlenül javasolják, hogy tea formájában fogyasszuk.
6/8 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm mindenkinek; mentek a zöldek ! :)
2020. aug. 27. 17:20
7/8 A kérdező kommentje:
Ha még valaki fűzne hozzá valamit; kérem, fűzze, azt is elolvasom! :)
2020. aug. 27. 17:20
8/8 A kérdező kommentje:
De akkor nem eszem diólevelet. :)
2020. aug. 27. 17:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!