Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A dió levelét ehetem simán,...

A dió levelét ehetem simán, úgy, hogy nem főzöm teába?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsi vagyok; egyébként nem szándékom lelegelni a diófa leveleit -és ezáltal megkopasztani; csak gondoltam,hogy akkor megkóstolom. Gondolom amúgy, hogy jó nyersen is, hogy nem teába rakom, és utána kiveszem , és megiszom, hanem csak úgy megeszem, azt' kész. :)

Előre is köszönöm.

2020. aug. 27. 15:36
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Úgy tudom, hogy nem a legjobb, tehát én a helyedben nem enném
2020. aug. 27. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nagyon keserű.
2020. aug. 27. 15:38
 3/8 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%
Fanyar, nem egy gasztronómiai élvezet és persze barnára fog.
2020. aug. 27. 15:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne edd meg. Magas a csersavtartalma, és a bélflóráddal is kibabrálsz.
2020. aug. 27. 16:32
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Vannak növények, amiket nem eszünk nyersen, pl. babfélék, padlizsán, hanem megfőzzük őket, hogy a bennük lévő antinutritív anyagok lebomoljanak, és könnyebben emészthetővé váljanak. Egyes növényekből pedig főzetet/teát készítünk, vagy az ételekbe belefőzzük őket, mert így (az előbbi okokon kívül) a bennük lévő hasznos vegyületeket kioldjuk, nem kell viszont megennünk az emészthetetlen rostokat. Ilyen pl. a babérlevél, a fekete tea, a kávé. Ha megeszed a nyers diólevelet, azon kívül, hogy nem lehet valami finom, elképzelhető, hogy lesz egy jó kis hasfájásod, hasmenésed, egyéb emésztési problémáid. Gondolom, nem véletlenül javasolják, hogy tea formájában fogyasszuk.
2020. aug. 27. 17:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm mindenkinek; mentek a zöldek ! :)
2020. aug. 27. 17:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Ha még valaki fűzne hozzá valamit; kérem, fűzze, azt is elolvasom! :)
2020. aug. 27. 17:20
 8/8 A kérdező kommentje:
De akkor nem eszem diólevelet. :)
2020. aug. 27. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!