Tényleg annyira egészségtelen a tej?
Ennek kapcsán elég megosztott a közvélemény, de azok vannak többen, akik azt mondják, hogy egészséges, és fogyasztják is.
Ez az "egészséges-e" relatív fogalom, és erősen egyénfüggő. A tej annak jó, aki nem érzékeny rá, aki meg igen annak "mérgező" (kicsit túlzok, de okozhat gondokat).
Néhányan azt mondják, hogy tele van hormonokkal, más emlős tejét egyik másik állat sem issza stb. (Mondj valamit manapság, amiben nincs olyan dolog, ami nincs hatással a hormonrendszeredre. Nem tudsz. Alapból is, bármit eszel az befolyásolja a hormonrendszeredet, legyen az csirkemell vagy kenyér.)
Testépítőktől is hallottam már, hogy nem egészségesek annyira tejtermékek, nem is fogyasztják. Ez nekem egy kicsit paradox, mert a sok fehérjét, amiről aztán tényleg nem nagyon tudják, hogy mi van benne, nyugodtan megeszik, és reklámozzák is, de ez csak saját vélemény.
Összességében én azt mondom, hogy egészséges, de nem literszám. Én azt vallom, hogy valamennyire mindenre szüksége van a szervezetnek, de mértékkel. Ebbe a kategóriába tartozik a tej is.
Tej?
Mi az igazi tej a fő kérdés... A mostaniak a boltból nem azok... Csak por s 1bb mű mesterséges löttyök...É is felfuvodom tőlük, így áttértem a növényi alapú tejtermékekre, kókusz, rizs, mandula stb... próbálj ki sokfélét s döntsd el neked mi a legkönnyebb s ízletesebb stb..
Volt aki azt mondta,hogy a hús rákkeltő.
Na,ennél már csak a laposföld "elmélet" húzósabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!