Vékonyak! Mit érzel amikor éhes vagy (màr enned kell) és amikor teli vagy (amikor befejezed az evést)? Milyen viszonyban vagytok az étellel?
Amikor éhes vagyok, korog a gyomrom, vagy csak érzem, hogy üres, jólesne enni valamit. Egy tányér ételtől már jóllakottnak érzem magam, ebédre levest plusz másodikat is szoktam enni. Nem szeretem azt az érzést, amikor nagyon teli vagyok, ezért nem eszem magam degeszre akkor sem, ha vendégségben vagyok és kínálgatnak, vagy étteremben hatalmas adag ételt tesznek elém. Ha elég, akkor elég, akkor is, ha csak a felét ettem meg annak, ami a tányéromon van. Egyébként szeretek finomakat enni, és főzni is, nem vagyok válogatós egyáltalán. Ha többféle étel van (pl. svédasztal), akkor is csak egy tányérral eszek (plusz ebédre levest is), csak többféle ételt teszek rá, hogy több dolgot meg tudjak kóstolni.
Ha nem érzed, mikor elég, akkor lehet, hogy leptinrezisztenciád van, vagy egyszerűen csak túl gyorsan eszel. Próbálj lassan enni, jól megrágni az ételt, hogy kiélvezd az ízeket. Ha valami nagyon ízlik, akkor is csak egy normál adagot egyél, a többit el lehet tenni későbbre, megvár :) Érdemes a finomított szénhidrátokat, magas glikémiás indexű ételeket visszafogni, helyettük egyél több zöldséget, fehérjedús ételt. Az étkezések között hagyj 2-4 órát az emésztésre, és csak vizet igyál közben.
Nekem benzin de kozben imadom a finom friss eteleket.
A gyomrom olyan mint egy kazan. Este megesszek egy 45 centis pizzat masnap -1 kilo 😂😂😂 persze fugg az eletmodtol es az aktualis fizikumtol (dohanyzas, kabszi, pia, keves vagy tul sok mozgas, neha egyik se, van hogy normalis) most epp lement rolam vagy 8 kilo igy vagyok 65 (180 centihez/F).
hat mikor ehes vagyok uresseget erzek, gyomorsavat, feszito erzest, ingerultebb vagyok, feszul a testem, korog a gyomrom stb. Valtozo. De ja nalam ez van
Én mindig vékony voltam, pedig szeretek enni, a főzés a hobbim. Ha éhes vagyok, akkor érzem, hogy üres a gyomrom, ez kicsit kellemetlen. Annyit szoktam enni, hogy jóllakjak. Sokszor csak annyit eszek, hogy éppen jóllakjak, néha (ha valami nagyon ízlik) tele tudom magam annyira zabálni, hogy az igazából már nem esik jól. Szoktam néha nassolni is, amikor nem is vagyok éhes, csak megkívánok valamit, vagy unatkozok (ezért mindig van otthon gyümölcs, hogy inkább ahhoz nyúljak). Amúgy nagyon lassan eszek, nem tudom pontosan miért, de ha társaságban vagyok, sokszor én vagyok az utolsó, aki befejezi az evést.
Pár évvel ezelőtt átálltam egészségesebb táplálkozásra, nem azért mert fogyni akartam, hanem csak mert szeretnék egészséges maradni. Nekem az vált be, hogy nagyon lassan lépésről-lépésre az egészségtelen ételek helyett egészségesebb alternatívákat kerestem (pl. fehér helyett barna kenyér, desszert helyett gyümölcs, krumpli/rizs helyett zöldségköret stb.) Amikor főzök, a receptekben több hozzávalót egészségesebbre szoktam cserélni, mégis finom ételek lesznek belőlük. Ez hónapokig tartott, és lassan megszerettem olyan dolgokat, amiket korábban nem annyira szerettem. Pl. most már szívesebben eszek barnakenyeret mint fehéret, és többféle zöldséget szeretek, mint régen. Néha kellett ehhez önuralom, de azért nem volt szenvedés, mert mindig csak egy-két dolgot változtattam egyszerre, és most már úgy megszoktam, hogy hosszú távon is ennél fogok maradni. Csak arra kell tudatosan odafigyelnem, hogy ne egyek gyakran édességet, mert azt azért nagyon szeretem.
Azért fogyni biztos sokkal nehezebb, mert nekem nem kellett kevesebbet ennem, csak mást. De hátha segítenek ezek a tippek neked is, mert sok egészséges étel jobban laktat vagy kevés kalóriát tartalmaz, szóval neked is érdemes ilyeneket enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!