Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 193 cm 84 kg vagyok, de...

193 cm 84 kg vagyok, de pocakosodok az alkohol miatt. Mit tanácsoltok, mennyit fogyjak, milyen étrendem legyen?

Figyelt kérdés
22 éves srác vagyok, alapvetően vékony testalkatom volt. Az utóbbi 1 évben jött meg jobban az étvágyam, aminek eleinte örültem is, mert végre a karom is vastagabb lett. Azonban hétvégente eljárok bulizni, és a sör illetve más egyéb alkoholtartalmú italok kezdenek meglátszódni a hasamon.Semmi drasztikus, de csírájában akarom elfojtani ezt. Eddig ilyen problémám sosem volt, viszont már kezd zavarni. Legalább 5-10 kgtől szeretnék mégválni, főleg a hasamról. Milyen étrendet ajánlotok? Edzoterembe nem szeretnék járni, inkább itthon edzegetnék. Szerintem ennyi súlyvesztés eléréséhez működhet.

2020. aug. 18. 00:21
 1/7 anonim ***** válasza:

"milyen étrendet ajánlotok"

Ilyen formában senki nem tud neked jót mondani.

NE igyál, cukros üdítőt se, fehér húsokat egyél, kevesebb szénhidrát

2020. aug. 18. 00:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem ajánlom, hogy a 10 kg legyen a cél.

Egy 193 cm magas fiatal férfinak 74 kg kevés. Fontos megjegyezni, hogy sajnos az nem olyan egyszerű, hogy innen-onnan szeretnék fogyni. Saját tapasztalatból mondom, és a tudomány is emelett teszi le a voksát. Lokális zsírégetés nem létezik, ugyanakkor adott testrészre történő edzés elősegíti az izomzat megerősödését, tónusaiban fokozódik. Viszont nem te döntöd el sajnos, hogy most melyik testrészről távozzon a raktározott zsír, iyen tekintetben a szervezet javarészt önálló életet él.

Ennyi súlyvesztés működhet, nem rengeteg "feleslegtől" kell megszabadulnod. Egyébként én nem feltétlenül a súlyvesztést javasolnám, sokkal inkább a mozgást, és az izommunkát. Hasra is, hogy feszesedjen.

A sörnek kicsit magasabb a CH tartalma, a bor fogyókúrásabb, abból is a száraz, nem feltétlenül az édes. Egyébként amíg az alkoholos italok, azon belül is főleg a sör mennyiségét nem csökkented, nem feltétlenül fogsz hasról zsírt veszíteni.

Amit az előző is javasolt étrend tekntetében, az megfelelhet, egy kicsit növelve a fehérjebevitelt, és csökkentve a CH, zsír mennyiségét. Ugyanakkor a fehérjével is ésszel, a veséd nem acélból van, célszerű, ha még kifogástalanul tudod használni vagy 60 évig.

A fogyókúrás guruk, és a testépítők szokták ajánlani, hogy este, izommegtartás céljából, akár lefekvés előtt is lehet inni fehérje shaket. Ne tedd. Az éjjel nem arra való, hogy szerencsétlen veséd őrülten dolgozza fel a fehérjét. Hagyd őt is pihenni valamennyit. Estére egy könnyed, alacsony CH-jú zöldségekből összeállított saláta, főzelék (jobbára habarás, rántás nélkül), kevés száraz hús, hal fogyasztása célszerű.

2020. aug. 18. 00:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A súlyod ideális, inkább szokj le a sörözésről, és kezdj el sportolni. Nagyon kiábrándítóan néz ki egy pocakos vézna pasi.
2020. aug. 18. 00:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Át tudod például váltani az egyes italok tápértékét kalóriákra stb. Legyen nálad egy kis táblázat. Ha megiszol pl egy sört mondod a társaságodnak, hogy most elmentél futni. Ha készen vagy visszamész
2020. aug. 18. 09:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Vetesd ki a fél tüdődet, hogy elférjen a májad
2020. aug. 18. 14:39
 6/7 anonim válasza:

a tessék még egy hülye

iszik mint a sakál és étrendet kér

hol itt a logika

2020. aug. 19. 15:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Azt vettem észre hogy ez ilyenkor természetes sajnos. Sok fiú ismerősöm ekkortájt eresztett egy kis pocakot. És akik nem tettek ellene már korán azok legtöbben eléggé meghíztak pár év alatt. Az vígasztaljon, hogy sokakkal megesik, de rajtad áll mihez kezdesz.

Szerintem a mozgás a kulcs. Mert sok fiúnál, akik utána sokat híztak azt láttam, hogy a gimit végig sportolták, aztán meg ellustultak a nagy bulizásban meg a tanulásban.

2020. aug. 20. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!