Mennyi a napi maximum nem káros adag tápióka (manióka) fogyasztásból?
Ezt olvastad? [link]
Szerintem itt elég jól összeszedték, amit érdemes tudni róla.
Nekem van itthon tápióka keményítőm (gluténérzékeny vagyok), de nagyon ritkán használom, pont azért, amit a fenti oldalon is írnak: üres kalória. Bajod szerintem nem lesz tőle.
Köszi a válaszokat mindenkinek, a cikket elolvastam most, köszi #3, jó hosszú volt, de tanulságos is, remélem, igaz is... ;)
Nem is nagyon értem magam, hogy hogy álltam neki úgy főzni, hogy hasracsapásra mértékekkel időben és mennyiségben, pedig rám pont az ellenkezője jellemző, hogy akár hónapokig készülök fel egy új kaja kipróbálásra, de most pont nem akartam ilyen lenni, amikor evés közben jutott eszembe, hogy még pár hete olvasgattam róla magyarul és több helyen is a sorok között olvastam kb. ilyeneket, hogy óvatosan fogyasztani meg mértékkel, aztán az angol Wikipedia lapján is olvastam a káros hatásairól és ráparáztam, mert majdnem egy teljes pohárnyit főztem (még szerencse, hogy ott meg is torpantam egy pillanatra és végül csak 2/3 vagy 3/4 pohárral, ami még így is baromi sok volt amúgy, tanulság...) és tudtam, hogy úgyis benyomom én egyedül az egészet, és így is lett, szerencsére ez már tegnapi kérdés és nem lett tőle semmi bajom, jól vagyok hál'Istennek :D , éljen a betongyomrom :D , de sokat tanultam most ebből a tegnapi kalandomból, pl. hogy
- érdemes megmosni, beáztatni hosszabb időre is előtte
- az áztatóvizet leönteni róla
- sokkal tovább főzni, mint gondoltam (megijedtem, hogy odaég, lehet kevergetni folyamatosan, forrás után még vagy negyed órát minimum kell főnie...)
- fele, sőt, negyed mennyiség is baromi laktató fejenként
és hát nem lesz a napi táplálkozásom része, mondjuk hetente, úgy csak nem lesz tőle bajom, amúgy érdekes kaland! :)
Köszi mindenki segítségét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!