Vajon bélférges lehetek? SOS
Sziasztok!
Több hete találtam nevelőanyám szobájában dugi diós mézeskalácsot egy dobozban. Imádom, ettem egy csomót belőle a hetek folyamán. Ma is szintúgy ettem, és látom hogy a dió tiszta kukacpete és mászott a kukac rajta :’((((( és félek hogy bélférges leszek.... ez volt életem legundoritóbb ilyen tapasztalata főleg úgy hogy nem is tudtam róla és megettem... kérlek segítsetek mit csináljak nagyon félek hogy valami bajom lesz
Remélem nálam okosabb is válaszol majd, de amennyire én tudom, a bélféreg az nem "sima" gyümölcskukac, és nem is így, hanem petével jut a szervezetbe. Írod ugyan a "kukacpetéket", de ha az nem bélféregnek a petéje volt, akkor csak elpusztul a gyomorsavban, és kaptál egy kis plusz proteint :)
Egyébként ha bélféreg se tragédia, dokitól kapsz rá gyógyszert max.
Egyrészt, a székletedben látsz férgeket? Lehetnek ilyen kis fehér orsós dolgok, van, ami átlátszó és kukacszerű, van, ami meg inkább egy szalagra hasonlít. Mondjuk a fertőzés elején picik, nehezebb lehet őket észrevenni.
Ha biztosra akarsz menni, menj el a háziorvosodhoz, mondd el, hogy olyan ételt ettél, ami fertőződhetett, és szeretnéd tudni, hogy mi van. Ha a székletedben nem látszik egyértelműen, székletmintán keresztül ki tudják deríteni. Aztán ha találnak férget, fel tudnak írni rá gyógyszert, ha nem, legalább megnyugszol. :) És ne legyen szégyenérzeted miatta, bárki összeszedhet egy kis bélférget, feltéve, ha nem sterilizál mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!