Van itt aki ért az intolerancia panelhez? Mármint hogy mit mikor érdemes teljesen elhagyni?
Sziasztok!
Gyakori lágy széklet panaszával mentem el dokihoz, aki intolerancia vizsgálatot rendelt el. Hát soha nem gondoltam nekem ilyenem lesz, mert egyik napról a másikra kezdett el vacakolni valami.
A tejre pozitív eredmény jött ki, gondolom tejtermékeket ajánlatos akkor teljesen elhagyni. Emellett csak az élesztőre annyi jött hogy gyengén pozitív, de úgy tudom sok embernek kijönnek gyenge értékek. Azzal mennyire kell foglalkozni?
Köszi a segítséget, kiértékelem majd háziorvosommal is (:
sovány vagyok én is. Régen 74 kiló 178 cm hez most 67 kg böjt után
böjt végére 65 kiló voltam, nem komoly a fogyás ettől nem kell félni.
Enni meg az a legegészségesebb ha olyat eszel ami nyersen is gusztusos, erre teremtődtünk.
Az ,hogy mástól is élünk,főtt kaja,hús az inkább egy túlélő képesség ,életben maradást szolgálja nem az egészséget.
Bőjtben az első a legijesztőbb, nulla kalóriát enni,mi lesz?
semmi élek és virulok...
Jéézusom válaszoló te miket írogatsz itt szegénynek?
Kérdező. Ha tej pozitív, lehet küldenek majd kilégzéses tesztre, hogy laktóz, laktulóz, tej mi okozza pontosan és mennyire.
Én azt mondom, ha rendesen pozitív érték van, azt el kell hagynod rendesen. Sok dolog van, ami tartalmaz de nen tudnád róla, ezért olvasd el a hátulját mindig az adott terméknek. Ami enyhe pozitív.. hát erről nem akarok okoskodni, orvosod majd megmondja, de nagy mennyiségben semmiképp se fogyasztanám.
Aztán kinek mi.. Barátnőm olyan intolerens, hogy ha nyomokban van valami fosik tőle. Meg nehéz megállapítani mert van hogy napokkal később jön ki a dolog intoleranciánál, nem egyből, mint az allergiánál.
Akinél egyhébb annál "csak" laza széklet jelentkezik, mint ahogyan nálad is.
Vidd el a leletet dokihoz, beszéljétek át, de ő is azt fogja mondani, hogy ki kell tapasztalnod mennyire vagy az, mit bírsz, mit nem. De a legjobb teljesen elhagyni, enzimmel ehetsz néha néha.
Ja meg most tuti kell idő, hogy felálljon a szervezet, mert ez megbolygathatta a bélflórát szóval ne ijedj meg ha egyből nem tökéletes. Szedj probiotikumot, jó minőségűt! Figyelj az elegendő alvásra is (nekem szokott menni reggel attól is a hasam, ha nem alszom eleget).
Ja és ilyen böjtökbe nehogy belekezdj! Az kell csak hogy még jobban felkavard az emésztésed.. persze.
Tessék gyakrabban kis adagokat enni. Vékony embernek sosem ajánlunk böjtöt, nekik veszélyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!