Dinnye pirosas részek székletben?
Üdv!
Kislányom kirándulni volt, tegnap értek haza és délután mondta nekem, hogy szokatlant kakilt. Megnéztem, láttam benne magokat és itt-ott pirosas részeket. Kérdeztem mit evett, azt mondta ettek egy nagy görögdinnyét tegnap előtt.
Mennyi idő, míg kiürül a szervezetből, lehet még a következő is ilyen? Addig leállunk minden piros kajával!
Szia!
Nyugi, szerintem nagy valószínűséggel a dinnye az. Nem biztos egyben jön ki, ezért én azt mondanám az evéstől számított 2 napig várjátok, hogy ürüljön.
Egyébként nem akarok okoskodni, de úgy tudom ha rózsaszínes/pirosas, az az alsó részből származna, közel a bejárathoz, ebben az esetben pedig elkenhető lenne a vér papíron. Tehát lenne undi, de papírral nyúlj bele és ha rajta marad a vér, azaz nem maga a széklet olyan színű, akkor valószínűbb hogy vérzés. Ha a székletben "emésztve" van valami pirosas/rostos rész az a dinnye inkább.
Az mondjuk emésztés függő, kinek meddig van benne szerintem. Ha pl. napi egyszer kakil csak, másnap még picit jelen lehet benne én úgy gondolom.
Abból indulok ki ha például elrontom a gyomrom egy kajával én 2-3x megyek mire tuti kiürül. Széntől is 2 napig kakiltam feketét.
Könnyű tudni. Amíg mag is van benne, addig jön a dinnye. Nézzétek van-e benne kis fehér magdarab.
De szerintem kb 2 napon belül kiürül. Hivatalosan egy étel max 3 napot tölt a tápcsatornában. Nem kell megijedni (: ha pl több napon át se múlik, akkor menjetek el orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!