Milyen természetes anyagokat ajánlotok lúgosításra?
A szervezet pH-ja a legszűkebben szabályozott paraméterek között van (pufferrendszerek, vesék és a légzőrendszer vesz részt a szabályozásában), étkezéssel nem lehet befolyásolni.
Aki savasodik, azt az intenzíven szokták ápolni, mivel az nagyon súlyos állapot. Ott az aneszteziológus rendezi a sav-bázis háztartást gyógyszerekkel, nem pedig zöldségekkel.
Én úgy tudom vannak olyan ételek, amik lúgosító hatásúak, pl. gabonák közül egyedül a köles, de zöldségek gyümölcsök is vannak, csak azt most nem tudom fejből, keress rá a neten.
Ami még segíthet, hogy ma már lehet bioboltokban lúgos vizet kapni, azt célszerű inni minden nap valamennyit, mondjuk fél litert-egy litert. Más az íze, mint általában az ásvány vizeknek, de segít a szervezet egyensúlyának visszaállításában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!