Amerikában tényleg betiltották a tápiókát, és tartalmaz úgynevezett goitrogén anyagot?
Figyelt kérdés
Nemrég egy fórumon írta valaki, hogy Amerikában már betiltották, mert egészségtelen. Pajzsmirigy beteg is vagyok és állítólag tartalmaz a tápióka is goitrogén anyagot, amit kerülnöm kéne.2020. febr. 3. 11:44
1/4 anonim válasza:
Hülyeséget írt. Amúgy meg: [link]
" Bizonyos zöldségek olyan természetes növényi összetevőket tartalmaznak, melyek goitrogén, vagyis golyvaképző hatásúak, ezáltal meggátolják a pajzsmirigy egészséges működéséhez nélkülözhetetlen jód felszívódását. Jó hír azonban, hogy a goitrogének igen érzékenyek a magas hőre, így alapos főzés után már fogyaszthatók"...
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Sajnos pont pajzsmirigy beteg vagyok. Arról már olvastam, hogy főzéssel csökken a goitrogén anyag az élelmiszerekben, kivétel ez alól a köles, cirok és a teff. A tápiókáról nem találtam ezzel kapcsolatban adatokat.
2020. febr. 4. 09:05
3/4 anonim válasza:
a hormon/pajzsmirigy reszhez nem tudok hozzaszolni, de azt bizton allitom, hogy nincs betiltva a tapioka
legalabbis Kalifornia allamban nincs mert itt elek es szoktam venni tapioka pudingot, lehet kapni tapioka gyongyot (amibol magad csinalsz pudingot) es van otthon tapioka lisztem suritesre
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem tudom, hogy honnan veszik az ilyesmit az emberek, így terjednek a tévhitek.
2020. febr. 8. 09:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!