Mi miatt lehetnek pattanások a mellkasomon, homlokomon, hátamon? (vegánság? )
Kb 2 hónapja próbálkozom a vegánsággal, és több, mint fél éve nem eszem húst.
A hús elhagyásával semmi változást nem láttam, és a 2 hónap vegánságból az első hónap alatt sem (azt leszámítva, hogy sokkal energikusabb lettem és elmúltak a "kajakómáim"). Viszont az utóbbi pár hétben nagyon sok pattanásom lett, ami eléggé zavaró.
Hallottam olyanról, a teljes értékű növényi értend kapcsán, hogy tisztulási folyamat, viszont nem vagyok 100%ig teljes értékű étrenden. (tudom, hogy ez lenne a legjobb, de időhiány miatt nem tudom kivitelezni jelenleg, így ha nem főzök előre magamnak, akkor bolti feldolgozottat kell ennem)
Arra is gondoltam, hogy a mostanában fogyasztani kezdett élelmiszerek egyike lehet a hibás? ezek: szója, babfélék, fűszerek, lenmag, kurkuma, valamint B komplexet kezdtem szedni (amiről szintén hallottam már, hogy előhozott valakinél pattanást, így ha valakinek van jó javaslata, hogy simán B12 vitamint hol tudok beszerezni, jó minőségűt, annak nagyon örülnék:)
Köszi előre is, ha valakinek van valami ötlete, mit tudnék tenni a pattanások ellen! :)
A fűszerekről viszonylag könnyen le tudnék mondani, viszont ha se szója, se egyéb babféle, akkor miből viszek be elég fehérjét? Nálam az olajos magvak is eléggé előhozzák a pattanásokat, ezt még mindenevő koromból tudom :/
Erre valami ötlet, hogy akkor fehérjét honnan?
Első körben megpróbálom amúgy akkor a szóját elhagyni teljesen (ajj pedig úgy szeretem) meg kevesebb fűszert használni. Köszi a válaszokat!
Szia! Külső ok nem lehet? Új tusfürdő, parfüm stb? Nem ettél túl sok cukrot/magvakat? Új gyógyszer?
Ha valamelyik étel miatt van, azt vagy teszttel derítheted ki, vagy hagyd el és egy idő után (ha elmúlt a tünet) újra egyél belőle. Ha újra jönnek a pattanások, akkor egyértelmű.
Ha elhagyod ezeket az ételeket/fűszereket, egy idő után érdemes újra próbálkozni velük szerintem. (A szója jó vagy rossz hatásáról nincsen tudományos vélemény, én szoktam enni minden nap és szeretem, de a vegánok körében is változó, hogy ki mit gondol róla.)
Nem váltottam tusfürdőt, parfümöt, arckrémet, semmi ilyesmit. Zöldfűszereket fogok most csak használni egy darabig, az biztos. Meg elhagyom a szóját. Pár napja ezen vagyok, egyelőre nincs változás, bár ennek nyilván idő kell:D
Allergének alatt te a szójára gondolsz? Mivel a tejet, tojást, éppen hogy elhagytam, amik amúgy allergének, ezeken kívül glutént eszem, amit eddig is ettem és semmi probléma nem volt vele. A tej miatt voltak rossz tüneteim. A többi dologról nem gondolom, hogy olyan gyakori allergén, bár kb már bármire lehet érzékenynek lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!