Lehet belőle bajom ha sok nyers fokhagymát megeszek egyszerre?
Havona úgy 2-3 alkalommal megkívánom a fokhagymát. Ilyenkor egy közepes/nagy egész fejet meg szoktam enni nyersen egyszerre. Nem magában eszem hanem általában vacsorára, eszek mellé pl. felvágottakat, kolbászt, sajtot.
Az első gerezdeknél semmi gond nincs, még nagyon élvezetes az íze de idővel el kezd egyre fájdalmasabb lenni a gerezdek szétrágása. Az utolsó gerezdek megrágása már brutális kínszenvedés, akkor már az egész fejem lüktet a fájdalomtól rágás közben, hirtelen hőhullám jön rám, stb.
Ami nagyon meglepő, hogy ilyenkor a végére az általában mindig normális nyugalmi 60-70-es pulzosom ki szokott ugrani hirtelen 100-120 környékére.
Szerintetek lehet bármi egészégügyi veszélye, kockázata az egész fej elfogyasztásának? A fenti tünetek miatt nem lehet semmi bajom, ha egyébként el tudom viselni őket?
Amúgy a gyomrom tökéletesen bírja, soha semmi gyomorral kapcsolatos tünetem nem szokott lenni ilyenkor. Csak a fentiek szétrágás közben. És tudom, hogy amúgy írtó egészéges a fokhagyma fogyasztása és azt is tudom, hogy az egészéseg összetevők hasznosulásához muszáj szétrágni lenyelés előtt.
Nem egészséges a sok fokhagyma, főleg, mert erős vérnyomáscsökkentő hatása van.
Rosszul tudod: nem kell szétrágni, megeheted úgy is, hogy egy-egy gerezdet eszel, és azt is úgy eszed, mintha gyógyszert vennél be.
#1-es:
Tudom, hogy nem lenne muszáj ennyit enni egyszerre, de valami furcsa mazochista módon kívánom, hogy megegyem az egészet. :)
A kérdés, hogy ez mennyire lehet kockázatos.
#2-es:
Számos oldalon (pl. Wikipédia) azt írják, hogy az egyik legegészségesebb összetevő, az allicin csak akkor szabadul fel és hasznosul a fokhagymából, ha még lenyelés előtt szétrágjuk. Ha egészben nyeled le a gerezdeket, akkor nem fog hasznosulni.
Akkor ezek szerint az összes ilyen oldal hazudik szerinted?
Tudnál esetleg bármilyen forrást megjelölni, ahol hihetően megcáfolják ezt az szétrágásos dolgot?
#5-ös:
Mert kívánom nagyon. Írtam fentebb.
#6-os:
Köszi a megerősítést! :-)
Soha nem dohányoztam.
Az ereim tisztán tartására D3 és K2 vitaminokat szedek, nem fokhagymát.
A fokhagymát elsősorban azért eszem, mert időnként nagyon kívánom és csak másodsorban azért mert tudom, hogy egészséges.
"Az ereim tisztán tartására D3 és K2 vitaminokat szedek, nem fokhagymát."
Mint halottnak a csók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!