Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi lehet a bajom?

Mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés
31 éves férfi vagyok és az utóbbi néhány hétben azt vettem észre hogy a baromfi húst valamiért nem kívánom, egyszerűen nem igazán bírom megenni. Van egy autoimmun betegségem de ez szerintem nem ok erre. A munkahelyemen ha ebédelek vagy vacsorázok akkor általában ott is mindig 90%ban baromfi hús van ebédre vagy vacsorára. Sajnos amikor szabadnapos vagyok és nem dolgozok anyámmal ezen van a nézeteltérés hogy ha ő főz akkor nem igazán van étvágyam. Finoman főz nem is ez a probléma csak amikor a munkahelyemen csirkehúst ebédelek és otthon is a csirkehús vár vacsorára akkor már azt érzem hogy unom. Orvoshoz akar küldeni hogy nem e vagyok beteg mert a húsundor az súlyos betegségek tünete is lehet. De nálam ez csak a baromfi csirke kacsa liba húsoknál van jelen. És hogy még nehezebb legyen a dolgom nem igazán tudom itthon elkerülni ezeket az ételeket mert anyám tartja ezeket a baromfikat és szinte mindig ezekből süt vagy főz.
2019. dec. 15. 16:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindenhol azt eszed akk nem is csodálom, nekem is volt egy időszak amikor rá sem tudtam nezni a baromfi húsra mar a gyomrom is összerándult amikor az volt készitve. Sztem hagyd ki a húsokat egy időre
2019. dec. 15. 16:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ kicsit megnyugodtam hogy nincs nagy baj, de viszont eléggé kellemetlen ez számomra. Mert szinte minden nap ugyanazt enni eléggé monoton a gyomromnak. A munkahelyen más a helyzet mert sietni is kell mert kevés az idő és amikor hazajövök és nyugodtan le tudnék ülni vacsorázni és ugyanaz vár otthon is így már kellemetlen. Sajnálom anyámat mert ő tudom hogy nekem akar jót és a lekét kiteszi de viszont én nem tehetek róla ha már képtelen vagyok megenni ugyanazt még akkor sem ha ő finomabban készíti el.
2019. dec. 15. 16:59
 3/4 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem semmi bajod nincs. Az én férjem sincs oda a csirkéért, legszívesebben sertést és marhát eszik, a gyerekeink a csirkét jobban szeretik ezeknél, én meg mindegyiket szeretem, sőt a halat is. Úgyhogy én próbálom úgy csinálni, hogy változatos legyen az otthon főtt étel (én is ezt igénylem), és senki se panaszkodjon, hogy mindig ugyanazt kell ennie.

Szerintem bármilyen ételt meg lehet unni. Annyit megtehetsz, hogy veszel magadnak olyan húst, amit kívánsz, aztán vagy elkészíted magadnak, vagy megkéred anyukádat, hogy pl. a rántott csirke mellett rántson ki neked egy kis karajt vagy halszeletet is. Ha nem tudsz főzni, itt az idő, hogy megtanuld tőle, később is jól jöhet az életedben.

2019. dec. 15. 17:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Neked semmi szervi bajod nincs. Egyetlen baj amire gyanakodhatsz az a fejedben van. Ha nem kívánod ne egyél, ennyire egyszerű, ha egyszer megkívánod akkor egyél azt. Ezek fejben dőlnek el, ez ellen nem tudsz mit tenni, szervi bajra nem utalhat ilyen dolog.
2019. dec. 17. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!