Valóban fölösleges kezdőknek a táplálékkiegészítő?
35/F, 115 kg súly 173 cm magassághoz. Heti kétszer járok személyi edzőhöz erősödni és valamennyit fogyni, illetve heti egyszer kardiózok. Az erősítő edzések korán reggel vannak, a kardió nap közben. Étkezésre figyelek (vegyesen eszek, de kevesebbet), folyadékot iszok sokat. Több cikk és a személyi edzőm szerint is a táplálékkiegészítők ezen a szinten még fölöslegesek, inkább pénzlehúzás. Esetleg majd később, ha valóban a fogyás után még csökkenteni akarnám a testzsírszázalékot.
Mások persze erőltetik a dolgot, hogy edzéshez legyen BCAA meg glutamin meg L-karnitin meg utána fehérje meg stb.
Mi a véleményetek, valóban nem érdemes még ezen a szinten ennyi sok pénzt kiadni ilyen termékekre? Tudom persze, "nem árt", de a pénztárca azért megérzi :)
Sokkal fontosabb a pontos mozgás megtanulása kis erőlködés közben. Mivel erőlködéskor kényszermozgások hibás berögződéseket okoznak.
L karnitinben "sok a placébó", azt kipróbálatlanod kardió edzés előtt. Én bringázáshoz szoktam vinni amúgy is, ha 100km felett tekerek terepen.
A személyi edző jól mondja. Az elején csak pénz.
Dr. Gődény György is egy olyan ember, akit érdemes meghallgatni néhány témában
https://www.youtube.com/channel/UCbo0glgA5-3ev_3WdI8Oo4w/vid..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!