Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen ételek közül választhat...

Milyen ételek közül választhat az, aki inzulinrezisztens és laktózérzékeny is?

Figyelt kérdés

Tudnátok ajánlani olyan holnapokat, könyveket, akár saját tippeket, ami alapján összetudnék egy olyan étrendet állítani, ami megfelel egy laktózérzékeny és inzulinrezisztens számára?


Fontos, hogy egy ember személyében áll fenn egyszerre a két betegség, tehét mindkettőre figyelnie kell.


2019. nov. 27. 19:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezeket az ételeket a nagyobb boltokban külön tartják. Neked kell kiválasztani, hogy milyent veszel meg belőlük.
2019. nov. 27. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van mindkettő. Laktóz enyhébb formàban. Egyedül a sajtot tudom megenni, a tejszínnek, yoghurtnak laktózmentesnek kell lennie, különben rosszul leszek. Màs tejterméket nem eszem. Elég vàltozatosan tudok enni így is. Húst, halat, zöldségeket ( pàrolva és sütve, nyersen, salàtaként), tojàst, olajos magvakat, ch csökkentett kenyeret, néha hüvelyeseket, minimàlis krumplit és kevés gluténmentes laktózmentes tésztàt is. A túl sok glutént kerülöm a pm alulműködésem miatt, illetve gyümölcsöket sem eszem , mert fruktózérzékeny is vagyok a vàltozatossàg kedvéért😂.

LCHF ( lowcarb diétàn vagyok az IR miatt, 70-95 g közt tartom a szénhidràtot). Nekem sokat kell fogynom és ez vàlt be.

2019. nov. 27. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is laktózérzékeny vagyok és IR-es. Emellett érzékeny vagyok a gluténra is és a pajzsmirigyemmel is voltak gondok. Az előző válaszolóhoz hasonlóan LCHF étrenden vagyok, napi 100-120 g szénhidráttal (már nem kell fogynom). Tejtermékeket nem fogyasztok, kivéve néha egy kis sajtot és vajat. Tej helyett kókusztejet használok (Aroy-D) az ételeimbe és a kávémba. Az étrendem alapja a hús (belsőségek és hal is), tojás és a zöldségek, emellett kisebb mennyiségben eszek gyümölcsöt, olajos magvakat, napi 1 kocka 70-85%-os étcsokit. Édesítésre (kávéba és teába) eritritet, xilitet és mézet használok, kis mennyiségben. Kb. heti 1x eszek krumplit és rizst is, de ezekből is csak keveset. A főzelékeket zabpehelyliszttel sűrítem, szeretem a leveseket is, persze tészta, liszt és krumpli nélkül.
2019. nov. 28. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok laktózérzékeny, napi 40-60 g szénhidráttal teljesen jól megvagyok.

Parmezán, Pannónia...stb féle, természetesen laktózmentes sajtok, zöldségek (paradicsom, cukkini, padlizsán, karfiol, brokkoli), gomba, olajos magvak (kesudió, napraforgómag, mogyoró, dió...stb.), alacsonyabb GI-s hüvelyesek (lencse, vajbab), 100% fekete babból készült protein tészta, olívabogyó, lilahagyma, fokhagyma, vaj helyett olíva vagy kókuszolaj, tojás

Én ezekkel az alapanyagokkal egy hétre el vagyok látva.

A zöldségekből gyakran készítek krémleveseket, a proteintésztához szószokat, és abszolút visszahozza ezt az élményt.

Pizzát is tudok sütni mandulalisztből.

2020. jan. 13. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!