Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért vagyok rákattanva az...

Miért vagyok rákattanva az érlelt sajtokra?

Figyelt kérdés

Valamiért kialakult egy erős vonzalmam az érlelt (kékpenészes, rúzsflórás, stb.) sajtok iránt, de nem tudok rájönni miért: olvastam hogy bizonyos ételek iránti késztetés az valamilyen tápanyag hiányát jelenti sokszor, de nem találtam semmit erre vonatkozóan a neten

Más ki nem állhatja ezeket a sajtokat, én ellenben imádom azt az erős, csípős ammónia érzést az orromban amit ezek a sajtok adnak

2019. nov. 20. 19:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Van benne gy vegyület ami az opiumhoz kicsit hasonlít ha jól tudom meg finom is
2019. nov. 20. 19:16
 2/7 anonim ***** válasza:
2019. nov. 20. 19:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem a gouda jött be
2019. nov. 20. 19:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Hm!

Furcsamód a “sima” sajtok mint a Gouda, nálam nem indítanak be semmit (vagy csak nem ettem még igazán jót), viszont aminek már erős íze van (pl. extra mature cheddar, ami olyan mintha sókristályokat ropogtatna az ember) az igen

Lehet megkérdezem a pszichológusomat erről, bár ő elsősorban szexuálpszichológus és párkapcsolati dolgokra specializálódott, de hátha hallott már erre precedenst :D

2019. nov. 20. 19:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem elég ha interneten olvasgatsz vagy kitudja de mindazonáltal nagyon kíváncsi lettem ezekre a sajtokra.

Hol szoktad venni ?

2019. nov. 20. 19:29
 6/7 A kérdező kommentje:

Szerintem ha valaki a Lidl-nél dolgozik, akkor névre pontosan tudni fogja ki vagyok :D

Heti 2x van kori- és hokiedzésem a jégpálya mellett ahol van a Lidl, és heti 2x át szoktam battyogni teljes cuccban ugyanazt a két dolgot megvenni

Itt lehet venni egy “Blue Moon” nevű sajtot ami a legfinomabb amit ismerek: nagyon jól el van találva benne a krémes, lágy résznek, a kicsit keményebb külső fehér héjnak, és a kék, érlelt penészes ereknek az aránya, és árban se rossz

Mellé szoktam venni egy kis zacskó pisztáciát is a kimérős pultnál, és ezzel ki is szokott merülni a vacsim: mivel keto diétán vagyok, ezért jó is, mert ezekben nincs szénhidrát

2019. nov. 20. 19:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Találtam neked egy angol nyelvű cikket a Camembert és Brie sajtokról, szerintem amiket te eszel, azok is hasonló hasznos tápanyagokat és baktériumokat tartalmaznak.

[link]

Lehet, hogy a bennük lévő tápanyagok miatt kívánod a penészes sajtokat. Ugyanakkor az, hogy valakinek milyen ételek, ízek a kedvencei, jórészt megszokás kérdése, illetve az is számít még, milyen a bélflórád, mennyire passzol hozzá az adott étel, amivel a bacijaidat is eteted.

Ketogén étrenden kifejezetten hasznos tud lenni a sajt.

2019. nov. 21. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!