Energiaital tényleg ennyire káros?
Tényleg annyira mint amennyire mondják?
Mekkora adag ami meg belefér mekkora ami már nem?heti 1 liter soknak számít?
heti 1 liter nagyon sok.
inkább egyél koffein tabletátt dm--ben 900 forint 60 darab.
sokkal kevésbé káros és hosszútávon olcsóbb is, én napi 8at szedek, de semmibajon, sőt jobban érzem magam, mióta nem iszok energiaitalt.
A koffeinnel nincsen baj ilyen kis mennyiségben. A gond ott kezdődik ha valaki mondjuk minden nap iszik, mert akkor rászokik a szervezete, és egy idő után már nem tud meglenni a koffein nélkül. Vagy éppen elkezd napi több dobozzal is fogyasztani. És ez azért már bőven káros a cukor/édesítőszer tartalom miatt.
A cukor/édesítőszer az amivel valójában a legnagyobb baj van. De itt is igaz ami minden "egészségtelen" ételre, italra, hogy a mérték a fontos. Heti 1 doboz energiaitaltól senkinek nem lesz hosszú távon problémája. Ha ennél jelentősen nagyobb a mennyiség amit fogyaszt valaki, abból viszont igencsak lehetnek gondok.
Szerintem a heti 4 doboz az már túl sok. Heti 1-2 doboz ami szerintem elfogadható, ennél többet semmiképp nem javasolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!