Mi az amihez csak a multivitaminból jutok hozzá?
Köszönöm, ha foglalkozol a hosszúra nyúlt irományommal!
Igyekszem választékosan táplálkozni. Minden nap fogyasztom - a teljesség igénye nélkül - az alábbiakat:
- paradicsom
- paprika
- hagyma (főleg lila)
- kígyóuborka
- teljes kiőrlésű pékáru
- tökmagolaj (salátához)
- csirkemell sonka, vagy angolszalonna...valami húst mindig
- 2 db alma, vagy körte
- trappista sajt
- jégsaláta
- néha tej, tejtermék
- egy marék mirelit eper, málna, áfonya (minden másnap)
Ebédre általában:
- jázmin rizs
- nyers zöldségek
- rántott hús, vagy gomba
- sült hús
- ritkán főzelék
A szénhidrát főleg délelőtt, a zöldség, saláta késő délután.
Mégis az van, ha nem fogyasztom el a Lenkei prémium alap vitaminból a gyártó által ajánlott napi adag 1/3 részét (csak ennyit szoktam), akkor néhány nap múlva nehezebben ébredek, gyengébb a felfogásom, fáradtabb vagyok és talán nyűgösebb is.
A multivitaminnal együtt pedig elfeledkezem a kávéról is, olyan fitt vagyok.
Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet az a táplálkozásom alapján amihez csak a tablettából jutok hozzá. Szeretném csak élelmiszerből, minimális kiegészítő használattal végezni a táplálkozást.
Az alábbiak vannak a készítményben, melyből csak 1/3 részt fogyasztok:
Béta-karotin 18,18 mg, 10 000 NE (3 030 RE μg)
D3-vitamin 3 000 NE (75 μg)
E-vitamin 600 NE (400 α-TE mg)
C-vitamin 1 000 mg
B1-vitamin 300 mg
B2-vitamin 50 mg
B3-vitamin (niacin) 50 mg
B5-vitamin (pantoténsav) 50 mg
B6-vitamin 50 mg
H-vitamin (biotin) 50 μg
Kolin 50 mg
Inozit 50 mg
PABS 50 mg
Folsav 400 μg
B12-vitamin 50 μg
Citrus bioflavonoidok 180 mg
Csipkebogyó-kivonat 25 mg
Acerolagyümölcs-kivonat 5 mg
Rutin 50 mg
Kalcium 550 mg
Magnézium 250 mg
Vas 18 mg
Cink 15 mg
Mangán 4 mg
Réz 2 mg
Jód 225 μg
Króm 50 μg
Molibdén 25 μg
Szelén 25 μg
Korall kalcium természetes nyomelemekkel 150 mg
Attól is függ, milyen mennyiségeket eszel egyes ételekből.
D-vitamint nem igazán lehet ételekből megfelelő mennyiségben bevinni. Kell a külső pótlás, 1000 NE is kevés.
Ha nem eszel májat és tojást, a kolin is hiányzik vagy kevés.
Ha kevés paradicsomot, zöld vagy narancssárga zöldséget, gyümölcsöt eszel, lehet kevés a béta-karotin.
B12 van a húsban és a sajtban.
A többi igazából akkor derülne ki, ha egy ideig használnád a cronometert, bár ebben sincs benne minden (pl. PABS, inozitol, króm).
Amit hiányolok az étrendedből (bár amúgy elég jó), az a tojás, a halak, a máj és az olajos magvak.
"Amit hiányolok az étrendedből (bár amúgy elég jó), az a tojás, a halak, a máj és az olajos magvak."
Valóban ezeket ritkán fogyasztom, a tojást meg szinte egyáltalán nem. Az valahogy kimarad mindig, pedig szeretem.
Rengeteg nyers zöldséget eszem, béta-karotinnal nem lehet gond. Hacsak nem szegényes tápanyagtartalmúak mint ahogy manapság azt hallani.
A D-vitaminra én is gyanakodtam már, de szerettem volna mástól is hallani.
A Cronometer-ért külön köszönet, mert még nem hallottam róla és érdekesnek tűnik.
Nálam a napi 3 tojás alap, plusz hetente egyszer eszem halat és egyszer májat. Olajos magvakat majdnem minden nap. D-vitamint szedek (2-3000 NE), nyáron, ha sokat vagyok napon, akkor nem. Emellett halolajat (omega 3) is szedek, néha magnéziumot.
A cronometer nekem sokat segített, szeretem látni, ha minél több csíkom zöld :) Vannak értékek, amiket magamnak állítottam be, alapos utánaolvasást követően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!