Van olyan étel amitől jól lakok viszont semennyi energiát nem ad? Tehát a szervezetem nem jelez, hogy ennem kéne de közben mégis éhes vagyok?
2eveig csak sima langost egyel.
Csak szenhidrat+max zsir van benne.
A szervezeted viszont elsorvad mert nem viszel be feherjet, siman lebontja az izomzatot stb.
Meghalsz de nem sovanyan es nem ehen, hanrm tapanyag hianyban.
Mihez kéne pszichológus? Nem meg akarok halni hanem kiváncsi vagyok csak. Azt tudom, hogy energia mellett még sok más kell a szervezetnek, engem az érdekel van e olyan étel ami elhiteti a szervezettel, hogy jól lakott miközben energiát nem ad vagy nem elegendőt.
Ha így akarnék meghalni, arra egyszerű lenne a megoldás. Nem ennék ennyi :D garantált siker.
Örülök, hogy kettőből egynek legalább sikerült némileg válaszolnia a kérdésre, de azért ennél pontosabb válaszokat reméltem.
Nekem olyan dolgok jutottak az eszembe, amiket nem tudunk megemészteni, pl. a fű, de nem biztos, hogy ha megeszel x kiló füvet, nem leszel éhes. Minden embernek való étel ad valamennyi (több vagy kevesebb) energiát, ezért is esszük őket. Ha nem ad elég energiát és tápanyagot, éhes leszel, a szervezeted érzi és jó esetben jelzi, hogy kell még valami. Más kérdés, hogy minden szükséges tápanyagot tartalmaz-e egy étel, nem lesz-e valamilyen hiányod, ha csak egy bizonyos ételt eszel. Úgyhogy szerintem nincs olyan étel, ami nem ad energiát, és ami nem ad energiát, az nem étel (nekünk, embereknek).
Olyan ételek vannak, amikben nagyon kevés a kalória, de a rost- és víztartalmuk miatt mégis jól lehet velük lakni ideig-óráig. A zöldségek (hüvelyesek kivételével), gyümölcsök ilyenek, de nem érdemes csak ezeket enni, mert minimális a fehérjetartalmuk, és hiányzik belőlük még pár fontos tápanyag.
Utolsó, jó vicc lenne egy olyan fogyókúra, aminek a végén éhenhalsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!