Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért érzem azt, hogy "fojtoga...

Miért érzem azt, hogy "fojtogat" a gyomrom?

Figyelt kérdés
Ha kiadósat eszem, akkor látványosan megnő a hasam, és úgy érzem, nagyon megereszkedik, és olyan, mintha fojtogatna. Mintha nem bírnék rendesen levegőt venni. Azonkívül a bordám környékén tompán fáj néha, és ha benyúlok a bordám alá, akkor úgy érzem, mintha kis buborékok lennének az ujjaimnál, amik csúszkálnak.
2019. szept. 12. 23:38
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
Rekeszsérv lesz ez
2019. szept. 12. 23:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Jézusom... ez komoly? Csak 27 éves vagyok... mitől alakult ki, ha tényleg ez az? És mi a teendőm vele?
2019. szept. 12. 23:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Teljesen komoly. Nekem is van sajnos, és hasonlóak a tüneteim is.

Hogy mit lehet tenni vele? Ha enyhe, csuszamlásos rekeszsérved van, hagyd a picsbe, nem éri meg foglalkozni vele, és emiatt kórházba kerülni. Ha viszont nyelőcső melletti rekeszsérved van (tehát kizáródott), azt igen sürgősen mutasd meg dokinak, mert komoly baj lehet belőle.

2019. szept. 13. 00:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Sok minden más is lehet, a puffadás megemeli a rekeszizmot, ezért van a fojtogató érzés. Lehet csak a kiadós étkezés okozza, de reflux, IBS, ételintolerancia, stb. is hasonló tünetekkel jár.
2019. szept. 13. 06:58
 5/7 A kérdező kommentje:
De akkor mitől lehet az, amit mondtam, hogy benyúlok a bordáim alá, és mintha zselé lenne belül, ami mozogna? A másik, hogy múltkor volt olyan, hogy megittam egy fél üveg bort, és a májam környéke duzzadt meg nagyon. Második, neked mitől alakult ki? Milyen tüneteid vannak még?
2019. szept. 13. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Menj el hétfőn a háziorvosodhoz, ő majd elküld kivizsgálásokra és akkor kiderül mi okozza.
2019. szept. 14. 07:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Epe is lehet, irány a dokihoz
2019. szept. 14. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!