Miért érzem azt, hogy "fojtogat" a gyomrom?
Figyelt kérdés
Ha kiadósat eszem, akkor látványosan megnő a hasam, és úgy érzem, nagyon megereszkedik, és olyan, mintha fojtogatna. Mintha nem bírnék rendesen levegőt venni. Azonkívül a bordám környékén tompán fáj néha, és ha benyúlok a bordám alá, akkor úgy érzem, mintha kis buborékok lennének az ujjaimnál, amik csúszkálnak.2019. szept. 12. 23:38
2/7 A kérdező kommentje:
Jézusom... ez komoly? Csak 27 éves vagyok... mitől alakult ki, ha tényleg ez az? És mi a teendőm vele?
2019. szept. 12. 23:59
3/7 anonim válasza:
Teljesen komoly. Nekem is van sajnos, és hasonlóak a tüneteim is.
Hogy mit lehet tenni vele? Ha enyhe, csuszamlásos rekeszsérved van, hagyd a picsbe, nem éri meg foglalkozni vele, és emiatt kórházba kerülni. Ha viszont nyelőcső melletti rekeszsérved van (tehát kizáródott), azt igen sürgősen mutasd meg dokinak, mert komoly baj lehet belőle.
4/7 anonim válasza:
Sok minden más is lehet, a puffadás megemeli a rekeszizmot, ezért van a fojtogató érzés. Lehet csak a kiadós étkezés okozza, de reflux, IBS, ételintolerancia, stb. is hasonló tünetekkel jár.
5/7 A kérdező kommentje:
De akkor mitől lehet az, amit mondtam, hogy benyúlok a bordáim alá, és mintha zselé lenne belül, ami mozogna? A másik, hogy múltkor volt olyan, hogy megittam egy fél üveg bort, és a májam környéke duzzadt meg nagyon. Második, neked mitől alakult ki? Milyen tüneteid vannak még?
2019. szept. 13. 19:35
6/7 anonim válasza:
Menj el hétfőn a háziorvosodhoz, ő majd elküld kivizsgálásokra és akkor kiderül mi okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!