A vitaminok meghalnak magas fokon?
A vitaminok mint pl a c vitamin hány fokon pusztul el?
A c vitamin tabletták más fajta c vitamin mint amik pl a gyümölcsökben vannak? Mert azok mesterségesen vannak elő állítva ezért a nevük aszkorbinsav?
A vitaminok nem élőlények ezért nem tudnak meghalni. Amit a meghaláson te értettél az pedig az,hogy a magas hőfokon kezelt zöldségben lévő vitaminok lebomlanak. Pl: nem ajánlatos a forró teába egyből beletenni a citromot,hanem egy kicsit várni kell vele amíg nem lesz annyira forró.
Hosszú főzés helyett érdemesebb inkább párolni mert nem bomlik le annyi vitamin.
A mesterséges és a természetes vitaminok között különbség molekuláris szinten nincsen. Mégis ajánlatosabb bevinni a vitaminokat gyümölcsökből/zöldségekből vagy bármi másból azért mert adott esetben az almában nem csak a vitamin van benne,hanem olyan enzimek amik lehetővé teszik azt,hogy minél több vitamin szívódjon fel a szervezetben. Ha mégis mesterséges vitamint szedsz akkor érdemes megenni mellé valami olyan ételt ami alapból tartalmazza azt,hogy segítse a felszívódást. PL: a c-vitamin kapszulád mellé eszel még 2 karika citromot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!