Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon kellene a segítség....

Nagyon kellene a segítség. Valaki aki a megoldást leírná annak örülnék nagyon. Valaki?

Figyelt kérdés
Nos, 17 éves vagyok és kb. 4 éve sportolok. Focizok és elég komoly szinten. Amióta focizok sokszor gyengének érzem magam és okyan mintha 20kg súly lenne a végtagjaimon és alig tudom mozgatni. Nagyon gyengének érzem magam és nagyon de nagyon fáradtnak. És a teljesítményem egyenlő a 0-val. De viszont amikor fitt és energiaval telinek erzem magam akkor az eredményem kivalló és szinte olyankor mindíg meccs embere vagyok. Nagyon de nagyon kellene a segítség. Jelenleg innen kapom a fizetésem. Kértem már segítséget és állítólag valami hiányom van. Magnézium vagy kálcium vagy ilyesmi. Vérképet majd csináltatok. Esetleg valaki tudna segíteni? Hogy mit tudnék csinálni vagy mit szedjek ez ellen. Nagyon köszönöm a segítséget előre.
2019. aug. 1. 22:43
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Vérképet csináltass minél hamarabb, mert pl lehet vashiány, magnézium hiány. Mind a kettő tünete lehet. Aztán pl a vaspótlót is csak akkor használhatod, ha valóban van hiány. Vegyél Magnosolv sportot, azzal nem ártasz és pár nap után hátha jobb lesz. Az már kis tasakokban készen van és csak megiszod. Illetve aminosavat PÓTOLD!!! És próbálj pihenni éjjel minél többet.

Aki sportol, focizik annak különösen fontos az aminosav. Mikor halljuk a tv-be, hogy hirtelen szívmegállásban meghalt egy sportoló, aki amúgy full egészséges volt, akkor sokan nem is gondolnák, hogy azt az aminosav hiány okozza... Simán meg lehetne előzni! Nehogy félre értsd, mert nem azt írom Neked az áll fent. Csak tanács, mivel írtad, hogy elég komoly szinten focizol,így arra érdemes oda figyelni.

2019. aug. 1. 23:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Szedj valamilyen immunerősitőt. Lehet, hogy vérszegény vagy, de ezt a labor úgyis ki mutatja majd. Béres csepp, C.vitamin 1000mg, vagy magnézium+B6 vitamin,b-komplex,vagy valamilyen multivitamin. Egy orvosi kivizsgálás nem ártana..nincs gond a szíveddel? Ez a nagyfokú kimerültség nem normális.
2019. aug. 1. 23:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Illetve hányszor eszel egy nap és mennyi kalóriát viszel be? www.kaloriaguru.hu ezen belül táplálkozási napló. Tudod vezetni mit eszel és mennyit, automatikusan kiszámolja mennyire van szükséged a megadott paraméterek alapján. Ne ess kétségbe, mert akkor lelkileg ráparázol és nehezebb lesz. Csináltass vérképet és az alapján célzottan tudod pótolni amire szüksége van a szervezetednek. Minden rendben lesz! A Magnosolv sportot meg érdemes kipróbálni.
2019. aug. 1. 23:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Vérkép után jövök az eredménnyel. Köszi megegyszer.
2019. aug. 2. 00:03
 5/7 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem csak szimpla félmeleg magyar focista lettél típusosan nulla állóképességgel.
2019. aug. 2. 00:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Szerintem meg ne okoskodj🤷‍♂️
2019. aug. 2. 12:21
 7/7 anonim ***** válasza:

A táplálkozási napló valóban hasznos lenne, mert akkor meg tudnád figyelni, mit és mennyit ettél azon a napon, amikor gyengén teljesítettél, és mit/mennyit ettél akkor, amikor jó formában voltál.

Bár én nem vagyok sportoló, azt észrevettem, hogy nehezen emészthető és/vagy keményítőben dús ételek után nehezemre esik mozogni. Alacsony szénhidráttartalmú étkezések után nem esik vissza az energiaszintem, tudok bármit csinálni és kedvem is van. De ez csak az én személyes tapasztalatom, lehet, hogy nálad más a probléma, lehet valamilyen tápanyag hiánya is.

Nézegess sportolóknak ajánlott étrendeket, a súlyodnak/aktivitásodnak megfelelő fehérje- és tápanyagbevitellel, és próbáld ki, milyen hatással van rád egyik vagy másik.

2019. aug. 2. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!