A kontaktlencsének nem kell némileg eltérnie a szemüveg dioptriájától? Mert ugyebár közelebb van a szemhez.
Nekem van mindkettő. Nem kell hogy eltérjen, mert pl: -5.5nél a szemüveg nem olyan éles mint a lencse, mivel az a szemeden van, de attól függetlenül akkora kell.
Nekem -1,75ös mindkét szemem, a szemüvegem és a lencsém. Lencsébe élesebben látok, de a szemüveg sem homály.
az utolsónak üzenném, hogy a fizikatanárod épp szívrohamot kapott és forog a sírjában - az optika résznél tuti aludtál
amelyikőtök meg homályosan lát a szemüvegével, vagy nem csináltat olyan erős dioptriát, mint amit felírnak neki, az nagyon buta dolgot csinál... nekem egy elrontott szemüveg (hajrá ofotért :S) 1,5 dioptriámba került anno, ma meg 7 dioptria felett vagyok és egy negyed dioptria eltérés (romlás/javulás) már érezhető és zavar a látásban, pláne a vezetésben
4 dioptria felett egy negyeddel gyengébb kellhet mínuszosból, pluszosból meg erősebb, de nem egymáshoz viszonyítva írják a lencsét meg a szemüveget.
Egyébként igen, tényleg számít, hogy közelebb van a szemhez, de csak 4 D felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!