Üdv, ma reggel különös tünetre lettem figyelmes. Olyan volt mint amikor tartósan belenéz az ember pl. a lámpába és tartósabb ideig ott marad a "helye" a látótérben. Viszonylag nehezen (10-15 perc?) akart elmúlni, a végén pedig enyhe villódzás társaságában "távozott" a bal oldalon. Azt nem tudnám kijelenteni, hogy csak az egyik szememre volt jellemző a dolog, de a bal oldalon dominánsabb volt azért. Más tünet (a saját pánikolásomon) kívül nem jellemezte, utána sem fájt a fejem stb.
25/L , ez kimaradt. Eddig nem észleltem ilyen tünetet magamhoz, viszont régebben volt, hogy tüsszentés után "csillagokat, meteorokat" láttam, nem ahhoz volt hasonló. Illetve homályosabban sem láttam, csak ahol ott volt a "villódzás" ott értelemszerűen kevésbé láttam jól.
2019. jún. 1. 09:46
2/10 anonim válasza:
Szemészeten mit mondtak?
2019. jún. 1. 10:10
3/10 A kérdező kommentje:
Egy órája történt a dolog, nem voltam még szemészeten. Azt a 15 percet leszámítva újra "tökéletesen" látok.
2019. jún. 1. 10:14
4/10 A kérdező kommentje:
Érdekes, de kicsit "ijesztő" történetszál. Tegnap vettem egy "újfajta" üditőt a boltban, melyben az eddig általam ismeretlen szukralóz édesítőszer is van. A nevére rákeresve feldobott jópár blogposztot, ahol írták, hogy migrént is okozhat. Ezután egy nagyon ijesztő kommentre bukkantam, 100%-ig megegyezett az én tünetemmel:
Ennyire nem tudok angolul, így nem olvastam el, de egy üditő ennyi idő alatt nem okoz ilyen tüneteket.
2019. jún. 2. 11:43
6/10 Alexa890610 válasza:
Menj szemészetre, mert retinaleválás tünete is lehet ilyen.
2019. jún. 2. 11:57
7/10 A kérdező kommentje:
Ypszilon1980, pedig pont ezt írták többen is. Édesítős kakaó, vagy üdítő után ilyen visual migrain tüneteket tapasztaltak nagyon rövid időn belül. A linkelt hozzászólásban a 31 éves srác életében először (akárcsak én).
2019. jún. 2. 12:12
8/10 anonim válasza:
Akkor hagyd abba, meg azért elmennék szemészetre.
2019. jún. 2. 19:30
9/10 anonim válasza:
Elvileg ha mindkét szemmel láttad, akkor migrénaura, ami lehet fejfájás nélkül. A szukralóz rengeteg mindenben van, kicsi az esély rá hogy attól volt. Nem erőltetted előtte a szemed? Az könnyen előhozza. Ha migrénaura, akkor agyi eredetű, B2 vitamin némileg segít a megelőzésben, de mindenképpen érdemes elmenni orvoshoz, remélem azóta voltál. Szemész mellett, főleg ha az azt mondja hogy minden oké a szemeddel, neurológus se árthat.
2019. aug. 27. 06:10
10/10 A kérdező kommentje:
Szia, köszi a választ. Tünetek alapján valóban migrénaura lehetett fejfájás nélkül. Elég stresszes időszakom volt akkor, ráadásul egy elég radikális kelési időpont váltásban is voltam. Szóval eléggé összejött minden. Azóta nem volt semmi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!