Durván karikás szem ellen mit lehet tenni?
20/f
Amióta az eszemet tudom karikás a szemem. Gyerekkori képeken annyira nem is vészes, de már ott is látszódott. Testvérem is hajlamos rá (de kisebb mértékben, más életvitel miatt). Ebből arra következtetek, hogy egyik ok a genetika.
Igyekszem helyesen táplálkozni, testmozgásra odafigyelni, 3 liter folyadékot meginni naponta (vizet természetesen). 8 órát szoktam aludni. Voltam vérvételen, de mindent rendben találtak. Összességében egészségesnek is érzem magam.
Nem ritka a napi 6-7-8 óra monitor bámulás és ezen nem nagyon tudok változtatni (informatikusnak tanulok).
Szemirritáció (szárasság, viszketés, pirosodás) szokott jelentkezni. Tisztában vagyok vele, hogy a huzamosabb fix pontra fókuszálás és kevés pislogás okozza ezt. Fél óránként tartok 5 perc szünetet, szemtorna és hasonlókat szoktam végezni. A fényekre is odafigyeltem, ne legyen a monitor ablaknál stb...
Vettem direkt erre a célra készült krémet (tele vitaminnal stb. marketing szöveg), amit reggel és este kell használni és elvileg megoldja a gondjaimat. Hát nem így lett, kb semmit nem ér. Arra jó, hogy reggel felkenem és amíg nem szívja be teljesen a bőröm (pár óra hossza) addig takar egy kicsit (este már nem is használom, mert felesleges)
Saját zsír és hialuronsavas feltöltésről már olvastam, viszont ezt csak a legvégsőbb esetben szeretném.
Eléggé megkeseríti az életemet ez probléma, már azon se lepődök meg ha valaki megkérdezi, hogy amúgy drogozok-e.
Vékony a bőröd, és átlátszik. Ennyi. Ilyen vagy. Én is ilyen vagyok.
És én sminkelek, hogy javítsak az összképen, de én nő vagyok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!