Az 1970-80 -as években hány dioptriától hordtak kb. szemüveget "átlagosan" a rövidlátók?
DE, létezett.
Az ember elment a szemorvoshoz - vagy SZTK vagy magán -, aki felírta a szemüveget. Ezzel elmentél az OFOTÉRTba, kiválaszottad a keretet, amit akartál és egy-két hét múlva megvolt a szemüveged (akár cylinderes, akár sem. Ugyanis már akkor is létezett ilyen is.)
Igazán nem értem a kérdésedet, MO-on már az 50-es években sem volt különleges dolog, ha valakinek volt szemüvege!
"Igazán nem értem a kérdésedet, MO-on már az 50-es években sem volt különleges dolog, ha valakinek volt szemüvege!"
Én nem is ezt állítottam. Tele van olyan válaszokkal a gyakorikérdések.hu, hogy 20-30 évvel ezelőtt NEM IS ÍRTAK fel -1 dioptria alatti szemüvegeket.
Nekem már 72-ben volt fél dioptriás olvasó szemüvegem, amit receptre kaptam.
A szemtornások meg értelmetlen dolgokat írnak, semmi igazság sincs abban, amiket állítanak.
Szóval már akkor is léteztek gyengébb dioptriás szemüvegek. Köszönöm az eddigi válaszokat, ment az összes válaszolónak a zöld kéz.
Ettől függetlenül aki tud még ezzel kapcsolatban információt, az leírhatja a tapasztalatait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!