Akinek az egyik szeme tompalátó, az mínuszos vagy pluszos lencsét hord rá, ha egyébként a másik szemével jól lát?
Gondolom akkor nektek sem vették észre...
Enyém +6-os a másik tökéletes. Ez gyakorlatilag az, hogy egy szemes vagy, az agyad kikapcsolja a tompalátó szemet a nagy dioptria különbség miatt. Olyan, mintha fél vak lennél. Ezen nem segít sem szemüveg, sem kontaktlencse, sem műtét (mármint ha a jobbik szemedet akarnád műtetni sem vállaják el).
Nekem is írtál gyerekként a centis vastag lencsét, a másikban meg feles vagy egyes volt. Semmit sem ért... Semmit...
Igazából ezt fel kellene ismerni kisgyerekként, csecsemőként, de ez a világ szégyene, hogy 5 perc alatt kideríthetnék, mégsem kötelező. Akkor ragasztással akár tökéletesre, vagy szemüveggel korrigálható szintre lehet hozni... 7-8 évesen mikor iskolába megy valaki, már késő. Nekem még később vették észre.
Nem tudom, most kötelező-e. Vagy csak annak, "akinek szemüveges a szülője, a többinek úgysincs baja".
De jobb ezen nem is aggódni. Pár éve gondolkodtam petíción, hogy ugyanmár szűrjék az 1-2 éves gyerekekt tompalátásra, de úgysem mennék vele semmire. Már remélem nem így van, de amennyi a nemtörődöm, bunkó védőnő, gyerekorvos, hogy hiába kötelező..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!