Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lézeres szemműtét?

Lézeres szemműtét?

Figyelt kérdés
Mi a garancia arra, hogy megműttetem a szemeimet, és nem romlanak vissza? Egyáltalán mitől romlik vissza némelyik embernek? Genetika?

2019. máj. 3. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Ha valakinek az idő múlásával folyamatosan romlik, akkor a lézeres szemműtét is csak annyit jelent mint ha szemüveget rendelne. Mindkettő egy fix dioptriával korrigál.

2. Ha valaki a lézeres szemműtét után nem használja a felírt szemcseppeket az előírt időkben és mennyiségben, vagy ha nem védi a műtét után az előírt ideig a szemét az UV-től, akkor visszanőhet a szaruhártya felszínéről eltávolított sejtréteg egy része vagy akár az egész. Így ismét az a látáshiba lesz emiatt, a visszanövés mértékétől függően. Az az említett szemcsepp "beszéli le" a szaruhártya sejtjeit arról hogy visszanőjenek, így marad a megjavított dioptria.

Az 1. pontban említett esetre rá is kérdeznek a vizsgálaton. Például hogy milyen gyakran kellett új szemüveget rendelned, vagyis az idő múlásával romlik-e a szemed vagy egy fix látáshibáról van szó.

2019. máj. 3. 13:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Koszi! :) Nekem mar evek ota -5-os szemuveget kell hordanom.
2019. máj. 3. 13:46
 3/5 anonim válasza:
Semmi garancia nincs arra, hogy nem romlik vissza. Nekem évek óta nem változott a szemem a műtét előtt, rendesen adagoltam is a cseppet, hordtam napszemüveget, de ma már nem látok olyan élesen, mint 1,5 évvel ezelőtt, amikor 125%-os volt a látásélességem. Sok tényező befolyásolhatja a látásromlás, mint pl. a stressz, cukorbetegség is. Ezekre később gyakran hivatkoznak is, amikor az expáciens visszatér azzal a panasszal, hogy romlott a szeme.
2019. máj. 5. 12:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Neked milyen volt a szemed? Plusz vagy minusz? Azota erdeklodtem klinikan, es elvileg a minuszosoknal nem romlik vissza
2019. máj. 7. 04:50
 5/5 anonim válasza:
Én is voltam ilyen lézeres műtéten 4 napja. És elkezdett fájni a fejem kicsit. Ez szerintetek normális?
2019. jún. 10. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!