Mennyire elfogadható ha torzít a szemüveg?
Figyelt kérdés
Ez az első szemüvegem, és hát elég nagy dioptria meg cilinder (pontos számot ne kérdezzétek nem tudom). A szemüveg abból a szempontból jól sikerült, hogy tisztán látok vele, viszont mégse az igazi. Az első ami feltünt, hogy torzít. Mindent szélesebbnek látok mint amilyen valójában. Pl. a négyzetet téglalapnak látom. A másik, hogy ahogy mozgatom a fejem, úgy deformálodnak a tárgyak, főleg a lencse alsó részén. Majdnem leestem a lépcsőn emiatt. Az optikus szerint ez teljesen normális, csak idő kell hogy megszokjam. Igaz ez?2019. ápr. 29. 19:15
1/4 anonim válasza:
Igen. Én szinte minden új szemüvegnél átélem ezt. Egy pár nap alatt megszokja a szemed, újra jól és most már élesen fogsz látni
2/4 anonim válasza:
Lehet, hogy megszokja, de attól még egy négyzet ne legyen már téglalap.
3/4 anonim válasza:
nekem is torzít a szemüveg, most hogy nagyobb keretet vettem hozzá, nem bírom megszokni, pedig már 2 hete nálam van, és, mivel közelebbnek látom a földet, én is majdnem elestem, olyan nagyot léptem, pedig nem is volt ott semmi, amiért meg kellett volna emelnem a lábam. nekem azt tanácsolták, hogy először csak suliba a táblához vegyem fel, és lassan szoktassam hozzá, hogy az utcán is felteszem. de én még nem mertem feltenni utcán, főleg, hogy biciklivel járok, attól félek, valami baleset lesz belőle
4/4 anonim válasza:
Én 2 hónapja viseltem, próbáltam szokni. Valamivel jobb lett, de a tárgyak torzulása miatt és amiatt higy úgy elnehezíti a fejem most nem használom. Pedig jó lenne, mert így homályos, azzal pedig tűélesen látok. Nekem 0,5 cilinderes, a lencse pedig 0,25 minkettőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!