Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mitől függ, hogy meddig lehet...

Mitől függ, hogy meddig lehet használni egy kontaktlencsét?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fél éve használok kontaktlencsét (azt hiszem bio lense, de nme tudom pontosan, mert most kellene újat vennem)

Elvben ez olyan, hogy 1 hónapig folyamatosan x %os marad a nedvesség tartalma, ezért úgy is lehet használni, hogy 1 hónapig folyamatosan benn van.

A kérdésem az lenne, hogy ezt a lencsét azért kell havonta cserélni, mert kibontásától számítják, vagy azért mert 1 hónapig használom? Csak mert heti 2-3 alkalommal (2-3 napra) van használva és ha használatfüggő, akkor nem hordhatom pl. 2 hónapig?

(igen, megkérdezem az orvosomat, csak most épp nincsen benn és gondoltam felteszem itt a kérdést, miért ne)

2010. júl. 5. 21:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondják, hogy felbontástól számított 30 napig lehet használni a lencséket, függetlenül attól, hogy az ember hordja-e vagy sem. Szerintem - mint gyakorló, hosszú évek óta kontaktlencsét viselő - ez csak arra jó, hogy minél több kontaktlencsét adhassanak el. Nekem szemüvegem is van, így értelemszerűen nem használom folyamatosan 30 napig a lencséket, pl. munka után, itthon szemüvegben vagyok, ill. hétvégén is szemüveget hordok. Én nem szoktam pontosan 30 naponta lencsét váltani és ez eddig semmiféle káros hatással nem volt a szememre. Persze figyelni kell a tisztaságra, tiszta kézzel kivenni, betenni, rendszeresn fertőtleníteni a tárolóedényt, tisztítani a lencséket. Szóval - tapasztalatom szerint -, nyugodtan lehet a felbontás után 30 napnál hosszabb ideig hordani a lencséket.
2010. júl. 5. 21:12
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, én is felváltva hordom, amikor megyek valahova lencse, amikor pedig itthon vagyok szemüveg. Pont ezért érdekelne, hogy hordhatom-e tovább.

Egyébként rendszeresen van tisztítva igen, a tárolót is akkor cserélem (v gyakrabban, mint ami a löttyhöz van), ez egyértelmű.

Köszi a választ :)

2010. júl. 5. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!