Mitől függ, hogy meddig lehet használni egy kontaktlencsét?
Sziasztok!
Fél éve használok kontaktlencsét (azt hiszem bio lense, de nme tudom pontosan, mert most kellene újat vennem)
Elvben ez olyan, hogy 1 hónapig folyamatosan x %os marad a nedvesség tartalma, ezért úgy is lehet használni, hogy 1 hónapig folyamatosan benn van.
A kérdésem az lenne, hogy ezt a lencsét azért kell havonta cserélni, mert kibontásától számítják, vagy azért mert 1 hónapig használom? Csak mert heti 2-3 alkalommal (2-3 napra) van használva és ha használatfüggő, akkor nem hordhatom pl. 2 hónapig?
(igen, megkérdezem az orvosomat, csak most épp nincsen benn és gondoltam felteszem itt a kérdést, miért ne)
Igen, én is felváltva hordom, amikor megyek valahova lencse, amikor pedig itthon vagyok szemüveg. Pont ezért érdekelne, hogy hordhatom-e tovább.
Egyébként rendszeresen van tisztítva igen, a tárolót is akkor cserélem (v gyakrabban, mint ami a löttyhöz van), ez egyértelmű.
Köszi a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!