Mennyibe kerül manapság egy kontaktlencse havonta vagy félévente? Hol érdemes venni Pesten illetve Szolnokon?
Típustól függ, illetve hogy milyen üzletben veszed.
Nekem pl. előfizetésem van rá, így havonta fizetek és küldik ki (visionexpressz), így 3400 alatt van egy pár. Kicsit olcsóbb, mint üzletben, a féléves adag ott 21ezer felett volt, mikor utoljára vettem. (Két külön dioptria, tehát kétszer 6 db, havi lencse).
A kérdés inkabb az, hogy mire szeretnéd használni.
Nyaraláshoz célszerűbb a napi lencse, mert annál nem kell figyelni, hogy pl strandolsz, a szemedbe pancsolnak, stb, hiszen a nap végén úgyis kidobod. (A lencse anyagának nem tesz jót a sima víz sem, nemhogy a strandok vagy a tavak vize.)
Persze lehet havi lencsében is nyaralni, csak sokkal jobban kell rá figyelni, én nem szeretem, nyaralásra mindig veszek napi lencsét.
Ha "csak" hétköznapokra kell, akkor jobban megéri a havi, szerintem. Annyival több macera, hogy a nap végén meg kell mosni folyadékban és tárolóba tenni, ha belejössz, kb három perces művelet. :)
A napi egyébként kicsit olcsóbb (13-15ezer körül, akciótól függően, ha jól emlékszem), viszont az nem féléves, csak 30 napos adag, tehát napi bontásban többre jön ki végül is.
Persze ez függ a lencse típusàtól, mit írnak fel, melyik passzol a szemedhez
A szürke hetköznapokra szeretném, szemuvegben nem szeretek melegben lenni, napszemüveget sem tudok használni.
Próbaként napit szeretnék, aztán ha beválik, megszokom akkor jöhet a havi.
Épp elmultam 21 :(
online a legolcsóbb
én innen veszem: alensa
de az elsőt optikában kell venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!