Szem körüli szürke, lila karikák mire utalhatnak?
Figyelt kérdés
Az utóbbi talán 2-3 hónapban jött elő ez hogy nem csak karikás a szemem de az egész tiszta sötét lila és beesett. Alvás hiány nem lehet a probléma ugyanis mindig "ébredésig alszom" tehát még csak nem is reggeli ébresztőre kelek és napi 8 óránál képtelen is vagyok többet aludni. Ahogy utána olvastam viszont szinte mindenhol csak a fáradságot írják. Valakinek van tapasztalata vagy egyéb ötlete hogy mégis mitől lehet ez ? :| 19/l/szemüveges2019. márc. 4. 17:12
1/5 anonim válasza:
Menj vérvételre. Általában vashiány csak, de ha jó a verkeped, lehet máshol lesz a bibi.
2/5 anonim válasza:
A fáradtság általános tünet, a legtöbb betegség így kezdődik.
Az én tapasztalatom szerint összefügghet vesével, mellékvesével is. Persze ez csk feltevés, semmit ne beszélj be magadnak hanem inkább menj orvoshoz. Bármi derül ki jobb ha az elején van megfogva
3/5 anonim válasza:
Veszel vagy mellékvese? Mert a kettőnek sem szerkezetileg sem funkcionálisan semmi köze egymáshoz.
A vese a kiválasztásban és a homeostasis fenntartásaban, a mellekvese (velő vagy kéreg...) pedig endokrin mirigy, szteroid szerkezetű hormonokat termel (kreatinin, desoxicorticosteron, stb stb).
A fáradtság lehet önmagán is "betegség", de tünet is, ebben igazad van.
Teljes körű verkep sokat segít.
5/5 anonim válasza:
Nem írtam, hogy a vese és mellékvese azonos szerkezetű lenne, ám a kreatin nem hormon, nem is termeli a mellévese (ez vesefunkciós érték), kortizolt viszont igen, ami a mellékvese glükokortikoidja. Hogy teljes legyen a kép: A másik hormon az aldosztzeron ami minerálókortikoid, főleg a nátrium és kálium háztartást szabályozza. Termelődnek itt még androgén hormonok is. A velőállomány hormonja pedig az adrenalin és noradrenalin, ezeknek stresszhelyzetben van szerepük: a vércukor és vérnyomás szabályozásban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!