Hol lehet nagyon egyszerű,1-2 ezer forintos, mínuszos szemüveget kapni?
1-2 ezerért??
Ukrajnába...
Legolcsóbb keretek is drágábbak itt mint 1-2 ezer.
Mnuszos szemüveget nem kapsz a boltban, azt orvos írja fel és optikában elkészítik. Lehet olcsón keretet kapni, olyan üzletekben, mint pl a Válság szemüvegdiszkont, de oda is orvos által írt szemüvegrecepttel kell menned.
Ugyanakkor meg gondold meg, mennyire akarsz olcsó lenni, az olcsó általában rossz is.
Én novemberben csináltattam mínuszos szemüveget magamnak, az optika legolcsóbb keretével az egész 87ezer forintomba került - a keret még hagyján, a lencséd fogja megnyomni az árat, még akkor is, ha nem magas a dioptriád.
Sajna csak
pluszosak vannak boltban
Nem tudom, milyen bolt lehetett az, hogy 87 volt a legolcsóbb szemüveg.
Az enyém is mínuszos, és nem a bolt legolcsóbb keretével volt (keményített, tükröződésmentes lencsével) valami 40 körül pár hónapja.
Az Ofotértben volt vagy két éve 9 E-ért komplett szemüveg, alap lencsével. Jelenleg is van még 20 alatt, de akciókban még olcsóbb.
A jó szemüvegnél fontos a szemgolyók távolságát beállítani, a lencsék fókuszpontját ilyen távolra teszik. Az ilyen előre gyártottaknál ez persze nincs, és egyszerre csak az egyik szemmel lát élesen az ember, a többit hozzágondolja. De mivel nem egész nap olvasnak ezekkel, legfeljebb csak 10-20 percig, ezért ez nem olyan rossz. Mínuszost viszont egész nap visel az ember, és ha nem megfelelő, akkor megfájdul tőle a fej.
Értem, nekem nem ilyen extra lencsés szemüvegem van.
A kérdezőnek szerintem nem is kell túl masszív szemüveg, csak olcsó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!