Mit lát műtét közben akinek lézerrel műtik a szemét?
Amikor felhajtják a lencsét, szikével vagy lézerrel pl.
Hogy nem pánikol be akinek hozzáér a szeméhez a csiszoló, vákuum, akárminek nevezik?
Akit műtöttek légyszi írja le hol, milyen módszerrel. Köszi!
Mivel KONKRÉT tapasztalatot nem szokás leírni, csak, hogy rövid volt meg nem fájt...
PRK módszerrel javították a látásomat, több mint 7 éve és még mindig jól látok. Most is emlékszem rá, hogyan zajlott le. Igen félelmetes volt, hiszen nem lehetet becsukni a szemem. 😣
Rácsepegtettek egy érzéstelenítőt a mindkét szememre, vártam néhány percet majd behívtak. Egy ágyra feküdnöm kellett, leszíjjaztak hogy ne mozogjon a testem,fejem.
Egy speciális "szemgolyó lefogó" eszközzel (úgy nézett ki mint egy fogászati fogtükör, csak nem volt rajta tükör) rányomták a szememre,hogy még véletlenül se mozogjon. Ezután elkezdték kaparni az elülső lencsémet, na ez volt borzasztó. A kaparás után lézer készülék alá toltak. Ott egy zöld pont figyelt rám, majd egy rövid mozdulatot tett és megállt. Végül egy kontaklencseszerü lencsét tettek a szememre, hogy védve legyen a fertőzésektől és regenerálódjon a lekapart lencsém. Ugyanezt csinálták a másik szememmel is. Ha jól emlékszem, szemenként nem tartott 1 percnél tovább.
Műtét után 1 héttel később kezdtem jobban látni. 1 évig kellett kontrollra járnom.
Azt nem tudom, mostanában változott-e a munkafolyamata, de az biztos, hogy megérte szenvedni.
Viszont akkor mondták nekem, 45 évestől elképzelhető hogy olvasáshoz olvasószemüveget kell használnom. Optimumnál voltam és PRK látásjavítást választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!