Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehet kérni, hogy adjanak...

Lehet kérni, hogy adjanak kontaktlencsét?

Figyelt kérdés
Kb 2 éve van szemüvegem -0,25 és -0,5 dioptriásak benne a lencsék. Úgy kellene hordanom, hogy csak ha távoli dolgot nézek (pl.: TV, tábla). És ilyen esetben lehet kérni, hogy vizagálják ki, hogy állandóra hordhatnék-e kontaktlencsét? Elég rosszul látom a távoli dolgokat. Már 1,5 éve voltam orvosnál akkor azt mondta, hogy 2 év után menjek. De arra gondoltam, hogy felhívom és elmennék hamarabb, de eddig nem igazán mertem, mert nem tudom, hogy mit szólnak ilyenhez. Szerintetek megkérdezzem vagy várjak?
2018. dec. 18. 18:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nem látsz rendesen, akkor menj vissza. Mikor elkezdtem szemüveget hordani, rá 2 évre nekem is egy negyeddel romlott mindkét szemem ami pont elég volt ahhoz, hogy ne lássam rendesen a táblát. Fölösleges várni.
2018. dec. 18. 19:06
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
rendelj a neten lencsét kutya nem kérdez, rendelsz, fizetsz, viszik
2018. dec. 18. 19:31
 3/5 A kérdező kommentje:
De szemüveggel látok rendesen, csak szerintem állandóra jobb lenne már. ÉS szemüveg helyett kontaktlencsét szeretnék.
2018. dec. 18. 19:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Kérni mindig mindent lehet. Legfeljebb nem kapsz.
2018. dec. 18. 19:39
 5/5 anonim ***** válasza:

"elmennék hamarabb, de eddig nem igazán mertem, mert nem tudom, hogy mit szólnak ilyenhez"

Hogyhogy mit szólnak? Pont az a dolga egy szemésznek, hogy ha valakinek bármi szempanasza van, akkor megmondja neki a tutit. Egész nyugodtan menj el hozzá. Nem tudhatja, hogy gond van, ha nem mondod. Ha viszont odamész, akkor tud segíteni. És fog is, örömmel, hiszen pont ezért lett szemész. A két évet korábban csak azért mondta, hogy ha addig nincs semmi panasz, akkor is érdemes majd két év múlva megmutatni magad neki. De ha bármi van, akkor nyilván hamarabb kell menni. Mindenki így csinálja, nincs miért izgulnod.

2018. dec. 18. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!