Gyengén látók! Nem szokott elkapni titeket ilyen érzés?
Nagyon rosszul látok kontaktlencse nélkül.
Néha elkap egy pánikszerű érzés, amikor kiveszem a szememből és minden homályos.
8 éves korom óta "rossz" a szemem. Már nem is emlékszem milyen úgy felkelni, hogy kinyitom a szemem és mindent élesen látok...
Persze, örülök, hogy egyáltalán van segédeszköz ami megkönnyíti az életemet...de ez nem olyan mintha minden oké lenne. Pláne, hogy még csak 18 vagyok. Bele sem merek gondolni mi lesz 40 éves korom után.
Ismerős...1986. óta járok a Kontaktlaborba, Nádray doktornőnél kezdtem, Görög doktornőnél folytattam, azóta is Hozzá járok. És Vele vívjuk a csatáinkat.
Én is emlékszem a betanításra, rátette az asszisztens az újamra a lencsét és belenyomta a szemembe. Kb. ez volt.
Aztán persze otthon, nagy kínkeservvel (mert szabálytalan a szaruhártyám, nem is volt egyszerű középre toloncolnom- megtanultam.
A mai napig évente kb. egyszer előfordul,hogy elcsúszik a szemembe. Szerintem olyankor magasabb a szemnyomásom és másabb a domborulat. Olyankor a középső szemzugból próbálom kiszedni, általában családtag által szívóka segítségével.
Nem kínlódnék ezzel ha lehetne szemüveget hordanom, de sajnos nem tudják korrigálni a látásom csak lencsével. Kb-ra.
Nekem ráment egy nyaram, és még mindig nem tudtam értékelhető időintervallumon belül betenni/kivenni. A következő nyáron sikerült.
Eleinte gyakran félrecsúszott vagy kiesett, mert piszkáltam a szemem, aztán erről leszoktam, de télen a hidegtől könnyeztem,és gyakran feltapadt fentre. Na akkor jött a kínlódás a gumiszívókával.
Most már nem hordom, mert olyan rosszul látok, hogy mindegy. Az egyik szememmel egyáltalán.
Ne haragudj de ne nevetesd ki magad
3.5 dioptria?? Gyengenlatas?? Tudod hanyan osszetennek a ket kezuket ha ennyi lenne? Es a gyengenlatas epeve nem dioptriafuggo
Lehet 15os dioptriad is ha korrigalhato nem szamitasz gyengenlatonak
Én nem bírálom ezért a kérdezőt, hiszen hallom én ezt a panaszt már 1-2 dioptriánál is.
A biztonságérzetét elveszíti, innentől kezdve pedig ez összehasonlítási alap nélkül,kétségbeejtő.
Ami viszont lényeges, és ahogy írtad is: az a fontos,hogy korrigálható legyen a látás.
Sajnos nekem se tudják korrigálni, sőt, bemérni sem, mert tartományon kívüli értékeket produkál" a szemem, ezért kb-ra kapom a kontaktlencsét. Mert még szemüvegem se lehet :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!