Kontaklencsések! Mit-hogyan kell?
A falumban csak egy optika van,szóval nem nagyon tudok máshova menni, de itt nem igazán kaptam felvilágosítást egy kontaklencse ápolásáról.
-betanítottak, tudom ki, betenni, tiszta kéz, no csapvíz, ápolt körmök, viszont műkörmöm van, erre esetleg praktika, könnyebben kivehetően?
Illetve az ápoló folyadék éjszaka, azt minden nap cserélni kell? Mert mindig szöszös, de drága ahhoz hogy naponta feltöltsem, mennyi időközönként cserélitek?
Szia!
Gondolom havi cseréjű lágy lencsét kaptál, ez a legelterjedtebb.
Megmosod a kezedet alaposan, megtörlöd szárazra, akár az ápolófolyadékból egy egy cseppet juttatsz az ujjhegyedre. A tanult módon beteszed. Este kiveszed és a tokban cseréled a lötyit. Az mindenképp! Nem olyan drága az, csak ne abban moss kezet :D
Ha nagyon fehérjelerakódásossá, koszosnak látszóvá válik a lencse, akkor tiszta kézzel a tenyeredbe csöppentesz folyadékot és a mutatóujjaddal dörgölöd, majd leöblíted.
Ha drágállod a lötyit, rendelj a neten, vagy menj el egy nagyváros Rossmann, Müller, DM üzletébe és jó áron jó minőséget kaphatsz.
üdv: 20 éve lencsés, kérdezz bátran még
3-4 naponta szoktam cserélni a "tárolóban" a folyadékot.
De a lencséket minden alkalommal amikor kiveszem illetve beteszem őket, megtisztítom pár cseppel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!