Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Opti-Free Express vagy PureMoist?

Opti-Free Express vagy PureMoist?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb?

2018. nov. 10. 19:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Öhm. Miért lett kiemelve? Másfél év alatt nem igazán változott a helyzet, amit fentebb leírtak az ma is érvényes.

Talán az AoSept Plus with HydraGlyde jött be időközben a sima AoSept helyére (lehet nincs igazam), amivel annyi probléma van csak, hogy bizonyos kontaktlencsékkel nem kompatibilis (Acuvue Oasys-al biztosan).

2020. márc. 1. 23:57
 12/13 anonim ***** válasza:
Visszavonom! 2015-ben jelent meg a piacon, tehát tényleg nem történt semmi változás 2018 óta.
2020. márc. 2. 00:00
 13/13 anonim válasza:

Én OptiFree Expresst használok, teljesen jó. A PureMoist-ot nem ismerem, de szerintem egyénileg és kontaktlencse szerint is változó, hogy kinek melyik a legjobb.

Más márkákat nem ismerek, nem is szeretnék ismerni, de egy a lényeg: ne a kontaktlencsén és főleg ne az ápolófolyadékon spóroljatok! Pl. vannak, akik csapvízbe teszik, és hasonlók. Illetve mindig alapos kézmosás után minél kevesebb tárgyhoz való hozzányúlással rakjátok be/vegyétek ki (max. törölköző, lencsetartó tok, folyadékos palack, amikhez tényleg muszáj, bár ezt szerintem minden kontaktlencsés tudja). Illetve a tokot is érdemes 1-2 havonta cserélni.

Aki ezeket a szabályokat ismeri, és betartja, ne vegye magára a kommentemet, de nagyon sok ember lazán kezeli a kontaktlencsét, főleg pár hónap, év után, a fertőzéseknek pedig vakság lehet a vége.

Mondok egy példát: az Acanthamoeba jelen van a környezetünkben, a csapvízben is, és nem jó móka az amőbás keratitis.

(Egy orvostanhallgató)

2020. dec. 5. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!