Miért látok homályosabban szemüveggel?
Tegnap elkészült a szemüvegem, és amikor felvettem azt tapasztaltam, hogy a bal szememre homályosabban látok.
Ilyenkor mi a teendő?
Én hibáztam, vagy az orvos rontott el valamit.
Azt is szokták mondani, hogy meg kell szokni, de szerintem, ha szemüveg nélkül jobban látoo, akkor azon nincs mit megszokni.
Nagyon kicsi, nem is értettem, hogy ilyet miért ír fel: 0.25-ös, mindkét szemre.
És ez így is a második szemüvegem már. Az elsőt is ilyen dioptriával írta fel, de akkor csak egyik szemre. Viszont azt sem hordtam, mert nem tudtam megszokni a bifokális lencsét.
0.25-ös szemre paraszt vakításnak tartom a bifokális lencsét.
+ vagy - ez a 0.25?
Ha jól értem, akkor most mindkettő lencse ugyanolyan. Ha úgy van, akkor próbáld ki azt, hogy a másik lencsével nézel azzal a szemmel, ami most homályos. Ha úgy jó, akkor valószínűleg rossz lencse került bele, ha azzal is rossz, akkor rosszul lett bemérve a szemed, vagy rosszul értelmezte aki készítette.
Pl húgomnak az egyik szeme - 1 a másik meg + 1-es,neki az első szemüveget megcsinálták kettő pluszos lencsével, mert ez nem gyakori és nem vették észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!