Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Okozhaz-e orrsövényferdülés...

Okozhaz-e orrsövényferdülés (vagy ferde orr) kettős látást?

Figyelt kérdés
Gyerekkorom óta orrsövény ferdülésem van, többször lett műtve de mai napig megmaradt a probléma, szemmel látszik, hogy ferde az orrom. Nem is ez a fő probléma, ezzel megtanultam együtt élni (bár szomorú hogy több műtéten kellett hozzá átesni). Pár éve kialakult nálam kettős látás, ezzel a problémával elmentem szemészhez, aki megvizsgált, és egy izom működésével hozta összefüggésbe a problémát. Elvégzett egy műtétet, de azóta se javult semmi a kettőslátás kapcsán. Azóta egy prizma alapú szemüveget készíttetett egy másik orvos, ami viseléskor javít a helyzeten, de meg nem oldotta a problémát. Kérdésem arra vonatkozik, hogy a ferde orr okozhatja-e ezt a kettős látást? Normál esetben az orr szimmetrikusan középen helyezkedik el, egyformán látjuk a két szemünkkel (bár sose "figyelünk" rá, mégis ott van), de ferde orr esetén ez eltolódik, így a látás is egyensúlya is esetleg megbomlik? Csak találgatok, de egy sikertelen műtét után minden véleményre nyitott vagyok...
2018. okt. 1. 11:16
 1/1 anonim válasza:
Szerintem semmi köze nincs hozzá. nekem is kettős látásom van, így cylinderes és dioptriás szemüveget hordok. Szóval az orsövényferdülés nem okoz kettős látást, mert a szemed nem az orrodra fókuszál hanem távolra. :D Van olyan ismerősöm akinek jó nagy orra van és ferde is, de még sincs kettős látása, és szemüveget sem hord mert nincs semmi baja.
2018. nov. 2. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!