Ti hogyan jöttetek rá, hogy szemüveg kell?
Sokszor fájt a lábam , azután a fejem...
Elmentem az orvoshoz ,elmondtam a panaszokat , hogy mindig le fejelek valamit , meg neki megyek dolgoknak.
Akkor mondta , hogy jó lenne ha szemüveget használnék, hátha látnék is valamit .
Így történt a dolog , Isten bizony
Nekem kicsit komplett a történetem:
4.-ben "kiszűrtek" suli orvosi vizsgálaton. Feles szemüveget kaptam a 0,3-as diopriájú szememre. 1 évig hordatták velem, majd egy másik szemészhez mentünk, aki mondta hogy ezzel elrontom a szemem. 5 évre letettem a szemüveget. Stagnált. Viszont a szemüveget anno nem teljesen jól csinálták meg és kialakított egy fényérzékenységet, ami évről évre erősödött.
17 évesen (most megyek 11.-be) a kreszhez szükséges alkalmasságin kiderült hogy csak kell szemüveg, mert romlott is, és a fényérzékenység is borzalmas. Ha lekapcsolták a tábla hátsó világítását, akkor az első 5 sort még simán elolvastam 3 méterről. Felkapcsolt lámpával az első sort se sikerült.
Az utóbbi évben romlott így le. A fényérzékenységre gyanakszunk első sorban, mert tavaly lettek interaktív tábláink és azzal nagyon sokat kínlódtam. Megyjegyezném,hogy a rendes táblát a 3-4. padból is simán láttam.
Kedves szemészorvosom pedig mondta, hogy a fényérzékenységgel együtt "vak" vagyok. Pedig 2-es (jobb oldal) és 2,5-es (bal oldal) mindössze a diopria. Csak most rontjuk is úgymond a szemem, mert a lámpával néztük és anélkül nem, mert az övén nem kapcsolható le, így erősebb sokkal, mint ami kellhetne ha nem lenne a fényérzékenység. Szóval most szokom a szemüveget (ami szívás, mert utána egy napig nem látok tisztán, ha leveszem!).
Ha szemüveg kell szerinted, akkor menj el egy jó szemészhez gyorsvizsgálatra. Kb 15 perc, ha jó a szemed.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!