Lézeres szemműtét ajánlott?
Üdv!
18 vagyok, 19 leszek decemberben, egy év halasztással majd egyetemre fogok menni.
A jobb szemem -1.75 +0.25 a bal -1.5 volt kb. másfél-két éve, nyílván azóta romlott egy keveset.
Kérdés az, hogy érdemes-e az év vége felé, egy fél év múlva megcsinálni a lézeres szemműtétet, vagy az egyetem, tanulás,olvasás, stb. miatt még fog romlani. Ezt a dioptriát kb. olyan 5 év alatt érte el, mondjuk ebbe ormótlan sok gépezés is volt.
Vagy érdemesebb várni, addig kontaktlencsézni, és inkább 21-22 éves kor körül megcsinálni.
Meg lehet ismételni egyáltalán a beavatkozást kétszer?
Előre is köszi a válaszokat :)
Kb 21-22 éves korban szokott beállni a szemromlás mértéke. Műtétet akkor érdemes, ha már 1-2 éve fix a dioptria.
Várj pár évet és menj el egy alkalmassági vizsgálatra, ott tudják mondani, mi jöhet szóba.
hát nekem 26 évesen sem álltak be a szemeim. mindíg csak romlott,de most valamiért javult egy teljes dioptriával mindkét szemem. pedig sokat gépeztem.
neked nagyon kicsi bajod van. csak -1 körüli a tied, nekem pedig -5.
nekem ez nagyon bevált, ettöl nem romlott a látásom szerintem:
dm-ben lehet kapni das gesunde szemkapszulát 1200ft és még a das gesunde szemcsepp 2000ft. a szemcseppet nem mindíg kell használni, csak ha már nagyon irritált és száraz a szemed.
valamint a müllerben is vettem szemkapszulákat és gyógyszertárban is vettem szemcseppeket, hogy azért változatos legyen. valamint das gesunde multivitamin kapszulát is.
fontos szerintem h szedjen az ember vitaminokat. én eddig nem is szedtem,de amiota szedem tényleg javult a látásom egy dioptriával. csak sajnos elég érzékeny a szemem a fényre. azt is figyld meg h mennyire érzékeny a szemed a fényre.hord napszemüveget.
nem érdemes ilyenkor müteni mivel még változhat a látásod. hiába mondják h 22 évesen beáll, láthatod h nekem sem állt be egy dioptriára a szemeim.
nagyon drága kétszer müteni és nem is érdemes, mivel akár plusszosba is átmehet a látásod s akkor közelre kell szemüveg, v akár multifokálissá is válhat.
tényleg nem érdemes ijen fiatalon és ijen kevés dioptriával müteni.
addigra gyüjts 500 000ft-ot, mivel annyiba kerül egy ijen mütét. a gatyám is rá fog menni nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!