Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miből van a kontaktlencse?

Miből van a kontaktlencse?

Figyelt kérdés
Milyen anyagbol? A párom tegnap rendelte meg az elso kontaklencséjét, én nem nagyon szeretném ha azt hordana, én maradnék a szemüvegnél, de ő ragaszkodik hozzá, én picit félek. Tulajdonképpen miből is van az?
2010. jún. 18. 19:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Nem tudom miből van, de ne aggódj. Ha olyan veszélyes lenne, nem hordanák sokan:)
2010. jún. 18. 19:12
 2/11 A kérdező kommentje:
Pedig nagyon aggodm, fokepp azert mert ezt a kontaktlencses dolgot 10 perc alatt dontotte el h akar, mert azt mondtak csak akkor csinálhat olyan iskolát, amivel embereket szallithat. neki +9es mind2 szeme, ezert nem csinálhatna, de mar 3 eve van jogsija es nincs gond belolle, de most taxis akar lenni, mert mas tnem talalt, es nem csinalhatna meg azt mondtak neki, es akkor 10 perc mulva azt mondta nah jo akkor rendeljunk meg. Az optikaban nem is vizsgaltak, se semmi, de szemorvosnal voltunk s ő mondta h -10-es lencset kerjunk. Mi van ha nem lessz jo? Akkor kidobtuk a penzt az ablakon? Soha nem volt meg lencsje. Es ugy tudom h elobb kelett volna kapjon probalencset mielott megrendeli, de nem kapott. Eskuszom ez pont olyan volt mint mikor megrendelsz vmit az Avon-bol vagy bármilyen katalogusbol.
2010. jún. 18. 19:20
 3/11 anonim ***** válasza:
Manapság már csak lágy lencsék vannak. Hidrogélből van, ez egy zselészerű műanyag, és meghatározott mennyiségű vizet tud megkötni. Kb 40-70 %-t. Nincs egészségkárosító hatása, vagyis jelenleg nem tudunk róla.
2010. jún. 18. 19:21
 4/11 A kérdező kommentje:
bocs +10 es lencset kellet kerjunk, pedig csak +9 es a szeme
2010. jún. 18. 19:21
 5/11 A kérdező kommentje:
tiszta ideg vagyok, szerintem elisettuk.
2010. jún. 18. 19:22
 6/11 anonim válasza:
Egy napos vagy 30 napos lencséket rendeltetek? És mennyiért?
2010. jún. 18. 19:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Van műanyag, és van szilikonos is, az enyém szilikonos elég drága:S
2010. jún. 18. 20:18
 8/11 anonim ***** válasza:

könyörgöm ez csak egy lencse nem valami isteni manna :D

én egy szép napon kitaláltam hogy nekem lencse kell, fogtam magam és elmentem csináltatni,azóta is jól megvagyok vele :D

18F

2010. jún. 18. 20:39
 9/11 anonim ***** válasza:

nekem szilikon-hidrogél lencsém van, egyik legjobb fajta, nem is drága. de sok fajta létezik még ezek kívül.

nem tudom miért aggódsz, baja nem lehet tőle, ha nem jó a dioptria az kiderül amint beteszi... legfeljebb buktátok a pénzt. bár ha próba sem volt akkor kétlem hogy egyáltalán be tudja majd rakni a lencsét...

2010. jún. 19. 03:27
 10/11 anonim ***** válasza:

nekem szilikon-hidrogél lencsém van,semmi bajom sincs vele

15/F

2010. jún. 21. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!