Mennyi időbe telt míg feltudtátok tenni magatoknak az első kontaktlencsét?
mindig bele pislogok
úgyérzem soha sem fogom tudni feltenni
tapasztalatokat:)
köszi
nem tudok mit csinálni:(
az orvos azt mondta agyban kell eldőlnie, de már eldöntöttem, hogy akarom még sem megy
Én először 14 éves koromban akartam,akkor betenni 15 perc volt,kivenni több,mert nem jöttem rá a megfelelő technikára.Akkoriban kb.1 hétig hordtam a lencsét,de kínszenvedés volt.Most megint lencsém van,kb.1 hónapja,a dokinál be tudtam tenni 5 perc alatt,kivenni kb.2-3 perc.Mostanra pedig már betenni kb.1 perc a jobba,a balba 2-3 perc is elmegy,mert nem áll a kezemre.Kivenni kb.1 perc:)Én úgy szoktam kivenni,hogy nem összecsippentem a két ujjammal,hanem a mutató ujjammal félretolom a külső szemzugban,onnan pedig szinte magától kipottyan.Betenni pedig a "hagyományos" módszer szerint szoktam,mutató ujjról ráteszem a szemgolyóra,addig erősen koncentrálok egy pontra,majd ha rajta van,becsukom a szeme,néhányat pislantok,hogy a helyére igazodjon.Van,hogy nekem is elmegy vele az idő néha.A lényeg,hogy ne félj belenyúlni a szemedbe:)
16/L
Először pár perc, most meg kb. 10 mp. :) Na de pont ennyi éve csinálom...
Tényleg agyban dől el, eleinte nagyon kell koncentrálni, aztán már csak napi rutin lesz. Bele fogsz jönni, csak egy kicsit "le kell győzni" magadat hozzá.
tisztán emlékszem hogy több mint 2 órát töltöttem az optikusnál, 1 óra volt betenni az egyiket, a másik már csak fél óra. kivenni valamivel könnyebb volt, de az is beletelt fél órákba. aztán ez így ment egy hétig otthon is, ezért kellett egy órával hamarabb kelnem reggelente:D
de 2 hét alatt belejöttem... már fél perc alatt megvan.
ez olyan hogy rá kell jönnöd hogyan jó neked, hova nézz, hova ne, stb. de ez mind időbe telik, a lényeg hogy ne add fel, próbálkozz:)
köszönöm szépen a biztatást:)
lehet nem hiszitek, de ezzel is sokat segítettetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!