Ez normális, ha új a szemüvegemben a lencse?
Eddig J:0 B: -0.5 szemüvegem volt( másfél éve vagyok szemüveges), pár hete mentem szemészhez mert már nem láttam benne élesen. Le is lett cserélve J: -1 B: -1,5. És amikor mozgatom a fejem benne akkor olyan fura. Nem is tudom leírni mintha "hullámozna". Nem hordom minden nap , eddig csak párszor volt rajtam a csere óta. Ez normális? Nem szokott még hozzá a szemem ? Vagy csak az zavarja a szemem, hogy forgatás közben ugye kilátok mellette?
Másik kérdés, majd szeretnék kontaklencsére váltani? Mitől függ, hogy lehet-e? Kihez kell menni?
Elöször azokd meg ezt a szemüveget, után gondolkozz kontaklencsén.
Nekem is időbe telt mire megszokta a szemem. Nekem járás közben volt nagyon fura érzés,olyan volt mintha rövidek lennének a lábaim, vagy mi. Nem tudom leírni de elég furi volt. Időbe telt de megszoktam.
Sziaa :)
Valoszinuleg meg nem szokta meg a szemed, nekem is mindig sok idobe telik.
Kontaktlencsevel azerintem is varj, mig megszokod, utana siman kiprobalhatod.
En a szemorvosnak szoltam, hogy szeretnek kontaktlencset, es akkor megmerte a szemem gorbuletet meg azt, hogy hanyas kell. (Egy bizonyos dioptria utan a kontaktlencse mar gyengebb, mint a szemuveg.) Miutan megvan a recepted elmesz az optikaba, ott rendelnek le neked probalencset, utana megtanitjak betenni, kivenni, tarolni meg minden.
De semmikepp se probalkozz a neten rendelessel az elejen, mert nagyon megjarhatod. Majd, ha mar tudod, milyen kell, birod-e egyaltalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!