Kezdő kontaktlencsés, ijesztő probléma? Felcsúszás?
Nemrég kezdtem kontaktlencsével próbálkozni. Bírja is a szemem, nem volt gyulladás. Valamelyik nap eltűnt az egyik lencse, amikor raktam be. Mivel nem éreztem semmi furát és kicsit fáradt is voltam, rátudtam arra, hogy lehet lemostam a lefolyón. :) Aztán most megtörtént megint a másikkal és itt már kicsit éreztem is. Utánaolvastam hogy lehetne kibányászni. Műkönny vagy tenyér alsó felével masszírozás és hopp, kijött. Ekkor megdörzsöltem a másikat is kíváncsiságból, és még ijesztőbb dolog történt ugyanis ez is meglett egy nagy adag csipával :) 3 nap után. -.-'
Hogy lehet ezt elkerülni? Javaslatokra, lencseápolásra pedig odafigyelek. Lehet, hogy szemszárazság miatt van? Azt sem éreztem pedig...
Köszi előre is, ha esetleg valaki tud valami tippet!
Wtf ezt hogy? XD
Nekem sose volt ilyen pedig lassan 1 éve van lencsém. Szerintem nem jó a lencse mérete, mert ha én berakom, nem középre teszem, hanem a fehér részre, de mindig odacsúszik, ahogy kell. Ahogy mondtad lehet, hogy szemszárazság miatt van, mert nem tud úgy csúszni a szemeden. Harmadik dolog ami miatt lehet, hogy mikor berakod összegyűrődik. Ilyenkor ha érzed, hogy nem sikerült, mindig szedd ki és tedd be újra.
nem jó a görbület, amúgy meg meg kell fogni a szemhéjadat és pislogni sokat, akkor kimegy a szemzugba, a folyadék nem ér semmit
(gyakorlott vagyok, a napi lencsém 8.5, de 8.6-os kéne :D, csak ugye olyan nincs, úgyhogy ezt írták fel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!