Meg fogok vakulni időskoromra?
Figyelt kérdés
2017 májusban kaptam szemüveget, akkor 0,5-ös volt (távolra nem látok) mostanra már 0,7-es.
Sokat telefonozok, mint a legtöbb tini és még a későbbiekben irodai munkát szeretnék majd végezni.
A szemüvegem csak otthon hordom.
18/L
2018. máj. 25. 21:50
1/5 anonim válasza:
Ha azt szeretnéd, hogy ne romoljon a szemed akkor hordanod kellene a szemüveget. A másik megoldás a kontaktlencse.
Egyébként nem fogsz megvakulni.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen gondolkodtam a kontaktlencsén mert szeretném, ha nem romlana. Csak most olvastam a neten, hogy aki fiatalkorában lesz szemüveges az megvakulhat.
2018. máj. 25. 21:55
3/5 anonim válasza:
Ne aggódj, én ötven éves vagyok, 24-25 éves koromig sajnos romlott a szemem, -0,5-ről -3,0-ra, de akkor megállt a romlás, azóta változatlan. Elképzelhető, hogy amíg fejlődésben vagy, változik a szemed alakja, még egy picit romolhat a szemed, de pár éven belül neked is meg fog állni a romlás. Sima rövidlátástól nem lehet megvakulni, és idővel, ha már beállt a dioptria, meg is lehet műttetni. Érdemes évente szemvizsgálatra menni és szemnyomásmérést csináltatni, az igazán veszélyes betegséget (zöldhályog) azzal időben fel lehet ismerni, de ez nem feltétlenül a rövidlátókat fenyegeti, és fiatal korban ritka, inkább ötven fölött jellemző.Amitől inkább meg lehet vakulni (a sérüléseken kívül) az az elhanyagolt cukorbetegség, de ez sem függ a rövidlátástól.
4/5 anonim válasza:
Negyed dioptria változás bármikor benne van. Ha reggel meg este megnézed az is szór annyit. Ez annyira minimális rövidlátás, hogy legtöbben még szemüveget sem hordanak miatta, nem tudom miért parázol...
5/5 anonim válasza:
1-es
A szem romlása illetve nem romlása 100%-ban független attól, hogy hordunk-e szemüveget vagy nem. Nem gyógyszer ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!